Actual

Femeia care se ocupa de securitatea Google de pe vremea când atacurile cibernetice erau "lame"

wall-street.ro › Mar, 2018-02-13 15:37
Angajată de peste un deceniu la Google, Parisa Tabriz, autointitulată ca "Security Princess și "Chrome Boss", are grijă ca utilizatorii care folosesc cele peste 2 miliarde de device-uri pe care este instalat browser-ul Google Chrome să poată naviga în siguranță pe Internet. Aceasta, împreună cu inginerii de securitate, testează siguranța browser-ului și remediază vulnerabilitățile înainte să fie descoperite de către "criminalii" cibernetici.

Parisa Tabriz și-a început activitatea la Google în 2007, o perioadă în care ea considera că securitatea cibernetică era un subiect “lame” pentru utilizatori și în care atacurile cibernetice aveau loc mai mult din curiozitatea hackerilor de a înțelege cum funcționează sistemele.

“Când m-am angajat, oamenii considerau că nu se întâmplă lucruri atât de importante pe Internet încât să fie îngrijorați cu privire la securitatea lor. Însă, de atunci și până acum, lucrurile s-au schimbat, au apărut numeroase servicii pe care utilizatorii le folosesc, iar orice vulnerabilitate a acestora poate facilita furtul de date. Și atacurile au evoluat, dacă la început hackerii erau mânați de curiozate, dorind să descopere cum funcționează sistemele, acțiunile lor de astăzi sunt rău intenționate și îi pun în pericol pe utilizatori”, a declarat Parisa Tabriz.

Titlul de "Security Princess" este unul ironic, ținând cont că în copilărie obișnuia să își petreacă timpul mai mult cu frații ei cu care juca fotbal. Ea l-a ales din amuzament și din cauza faptului că denumirea inițială a funcției părea plictisitoare.

Continuarea materialului o găsiți pe WALL-STREET.RO.

0 comentarii 464 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter