Actual

Facebook va monitoriza și va elimina conținutul extremist

Dana Badea › Vin, 2017-06-16 17:21
Ca răspuns la plângerile legate de incapacitatea Facebook de a controla mesajele extremiste de pe platforma de socializare, reprezentanţii reţelei de socializare au anunţat că vor dezvolta programe care se bazează pe inteligenţa artificială menite să descopere mesajele cu conţinut extremist. 
pexels.com

Monika Bickert, director în cadrul Departamentului de Management al Politicilor Globale a companiei Facebook, a anunţat că speră ca acest program să se dezvolte foarte mult în timp. Reprezentanţii rețelei de socializare au anunţat că sistemele vor ajunge să recunoască cuvinte sau expresii cheie folosite de organizaţiile teroriste și va identifica utilizatorii care frecventează pagini sau grupuri ce promovează mesaje extremiste.

Una dintre funcţiile pe care această tehnologie le acoperă o reprezintă identificarea conţinutului care contravine termenilor de utilizare a reţelei de socializare, precum mesaje postate de grupuri extremiste, crime sau postări cu tentă rasistă. Facebook a fost criticat în trecut pentru că nu ar depune suficient efort pentru monitorizarea mesajelor cu tentă extremistă.

sursa: The New York Times

0 comentarii 671 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter