Actual

Facebook, sub tirul întrebărilor

Roxana Roseti › Lun, 2018-07-09 11:24
“Colaborăm cu oficialii din S.U.A., din Marea Britanie și din alte țări. Am furnizat mărturie publică, am răspuns la întrebări și ne-am angajat să continuăm asistența”.

Aceasta a declarat un purtător de cuvânt al Facebook, în contextul faptului că celebra companie este investigată în Statele Unite de FBI şi de Comisia pentru Securitate şi Comerţ în legătură cu scurgerea de informaţii către compania britanică de consultanţă Cambridge Analytica.
Trebuie specificat faptul că sub anchetă se află atât compania, cât şi cofondatorul celei mai mari reţele sociale din lume, Mark Zuckerberg. Anchetatorii vor să afle cât ştiau cu adevărat reprezentanţii companiei despre datele care au ajuns la Cambridge Analytica şi în ce măsură Zuckerberg şi ceilalţi directori ai companiei au spus adevărul în acest scandal care a izbucnit în luna martie (https://www.nytimes.com/2018/07/02/technology/facebook-federal-investiga...).
Datele personale a peste 87 de milioane de utilizatori Facebook au fost folosite ilegal de compania de consultanţă Cambridge Analytica pentru a manipula, de exemplu, rezultatele alegerilor din SUA şi referendumul pentru Brexit.
Rapoartele au provocat o criză, autoritățile din Statele Unite și Marea Britanie solicitând ca Facebook să răspundă la multe întrebări despre modul în care protejează datele online ale oamenilor. 

0 comentarii 209 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter