Actual

eSkills for jobs 2016 a adus în prim plan oportunitățile digitale

Sebastian Radu › Vin, 2016-03-25 13:56
Campania eSkills for jobs 2016 urmărește să încurajeze cetățenii europeni să-și dezvolte competențele digitale și accesul la piața muncii de azi. Campania utilizează mediile online si  cuprinde o serie de evenimente și competiții menite să conștientizeze cetățenii asupra oportunităților de formare profesională și cariere bazate pe aptitudini digitale.  Asigurarea locurilor de muncă digitale și a persoanelor înalt calificate reprezintă o condiție a succesului Pieței digitale unice în Europa.  Ca urmare, această campanie contribuie în mod direct la realizarea acestui obiectiv. 

 „Tehnologiile informației și comunicațiilor construiesc oportunităti digitale și reduc decalajul existent între națiuni, prin livrarea către cetăteni de noi modalităti pentru a trăi inteligent: de la comerțul electronic, la accesul către piețele financiare; de la generarea de noi locuri de muncă, la dezvoltarea de oportunităti de investiție pentru antreprenori; de la o productivitate imbunătătită pentru agricultură, la o impulsionare a tuturor sectoarelor societătii; de la un sistem de educație la distantă, la telemedicină; de la un sistem de management a mediului inconjurător la monitorizarea, prevenirea și managementul dezastrelor naturale. Noua economie digitală, caracterizată printr-o încredere sporită asupra creării de noi valori în ceea ce privește informația și cunoașterea, rămane centrată pe dezvoltarea nelimitată de IT&C”, a declarat Marius Bostan, Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informatională prezent astăzi la evenimentul de deschidere al Campaniei eSkills 2016 organizat la sediul ministerului.

Există în continuare o cerere uriașă de lucrători cu înalte competențe digitale în Europa.  Peste 40% dintre companile care încearcă să recruteze specialiști în domeniul ICT au mari dificultăți în acest sens.  Studii recente ale Comisiei europene estimează că vor există peste 750.000 locuri de muncă vacante în sectorul ICT în Europa până în 2020.

 IMM-urile au deasemenea nevoie de tehnologie de vârf dacă doresc  să fie în continuare coloană vertebrală a economiei europene.  Lipsa de specialiști în domeniul ICT va afecta cu precădere IMM-urile care au mijloace mai reduse ca să atragă specialiști decât marile companii. În prezent, mai puțin de 2% dintre IMM-urile europene folosesc tehnologii digitale avansate și numai 7% vând peste hotare.

 Recalificarea și învățarea continuă sunt condiții esențiale pentru a avea șanse în carieră în sectorul ICT.
 “Campania eSkills reprezintă un mijloc eficient de informare și comunicare, dar și un bun catalizator al eforturilor autorităților,  mediului academic, companiilor, organizațiilor implicate în educația și formarea forței de muncă în consens cu direcțiile strategiei Pieței digitale unice propusă de Comisia Europeana”, a declarat Valentin Negoita, Președintele APDETIC.

 Campania eSkills 2016 în România include conferințe, webinars, seminarii în școli, vizite la companii de IT, concursuri online, tabere de vară IT, competiții școlare Coding days și Hour of code.
  
 Detalii: www.asociatiat.ro
 
 
 

0 comentarii 709 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter