Actual

Emoționant și provocator: UrbanEye

Roxana Roseti › Vin, 2017-10-13 11:53
Probabil că nu este ușor să deschizi discuția despre locurile în care trăim...Despre viața urbană și mediul care îi înconjoară...Despre orașe și comunități din țări ca Liban, Cuba, Rusia, India, Danemarca, S.U.A....Despre  dreptul la locuire și spațiu public, migrație și land art...
foto: Roxana Roseti

Este vorba despre ediția a patra a UrbanEye Film Festival 2017, care se va desfășura între 1-5 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco și Apollo 111. Ca în fiecare an, proiecțiile vor fi urmate de sesiuni de Q&A cu invitați speciali din România sau din străinătate.

UrbanEye este un festival dedicat celor interesați de înțelegerea mediul în care trăiesc. Filmele, atent selecționate, chestionează aspecte legate de viața urbană și oferă publicului posibilitatea să descopere sau să aprofundeze noi idei și abordări ale acesteia.
De-a lungul celor trei ediții UrbanEye de până acum, programul a oferit publicului filme despre locuire, patrimoniu, sustenabilitate, design, dezvoltare urbană și multe altele.
Ediția din acest an pune accentul pe subiecte relevante și de actualitate, care aduc în discuție subiecte precum ce conferă calitatea vieții într-un oraș, importanța spațiilor publice centrate pe pietoni, dreptul la locuire, necesitatea reconsiderării patrimoniului recent și land art. De asemenea, festivalul aduce în premieră în România filme despre orașe și comunități din țări precum Liban, Cuba, Rusia, India, Danemarca, S.U.A.
Programul include filme emoționante și provocatoare, printre care se numără “Taste of Cement” (2017, r. Ziad Kalthoum), despre povestea unor muncitori sirieni în exil, “Citizen Jane: Battle for the City” (2016, r. Matt Tyrnauer), despre Jane Jacobs, cea care a schimbat modul în care privim orașele, sau “Troublemakers: the Story of Land Art”   ( 2015 r. James Crump) despre figurile iconice ale land art-ului.

Ca și până acum, vizionările vor fi urmate de discuții cu invitați speciali din România sau din străinătate. De notat în agendă nu sunt doar filmele, ci și evenimentele conexe: expoziția “Understanding Design”, ateliere de design și ateliere pentru cei mici, tururi ghidate.

0 comentarii 557 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter