Actual

Ei ar putea fi noii lideri ai României

Sebastian Radu › Joi, 2015-11-05 18:52
Fundația CAESAR face un apel la solidaritate și responsabilitate în arena publică. Reamintim că, în viziunea CAESAR, România are un viitor doar în 3D: prin democrație, dezvoltare și demnitate.
foto: București Optimist

Concret, Fundaţia CAESAR solicită factorilor de decizie adoptarea de urgență a următoarelor măsuri:

  • Numirea unui guvern format din experți cu o reputație impecabilă. Nicio persoană condamnată (cu sau fără suspendare) sau urmărită penal pentru corupție, fraudă, conflict de interese, câștiguri din surse ilegale, folosirea fondurilor publice în scopuri private, sau orice altă faptă penală nu poate face parte din acest guvern. Această este și una din principalele revendicări din mesajul Alianței pentru o Românie Curată co-semnat de către Fundația CAESAR și alte organizații din societatea civilă.
  •  Aprobarea de urgență în parlament a tuturor cererilor de urmărire penală, votul la vedere în parlament și publicarea, într-un mod accesibil, a tuturor cheltuielilor parlamentărilor. Inițiativă legislativă cetățenească a Fundației CAESAR, i74 „Parlament pentru cetateni”, include un set de măsuri necesare pentru transparentizarea activității parlamentărilor și responsabilizarea lor în exercitarea mandatului (www.i74.ro).

  •  Excluderea imediată a tuturor persoanelor condamnate (cu sau fără suspendare) sau urmărite penal din orice funcție de conducere din partidele actuale.

  •  Confiscarea averilor ilegale și verificarea de urgentă a averilor nejustificate.

  •  Asigurarea unui cadru legal și administrativ care să asigure desfășurarea alegerilor din 2016 în condiții optime pentru apariția unor noi actori politici. Această presupune, printre altele, asigurarea accesului la vot tuturor cetățenilor din diaspora și desfășurarea alegerilor conform calendarului electoral stabilit.

 În final, Fundația CAESAR face un apel la unitate către toate organizațiile studențești și de tineret, solicitându-le public să susțină în mod activ aceste solicitări și să se alăture acțiunilor pașnice care au loc în întreagă țara și în diaspora. 
  

0 comentarii 1269 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter