Cum să, Actual

De la slăbit, la avansarea în carieră: Lista sfaturilor care ne ajută să respectăm promisiunile

Roxana Roseti › Vin, 2017-01-06 17:30
După cum bine se știe, există obiceiul de a ne face o mică listă de obiective pe care să le atingem în anul care urmează: de la slăbit, la călătorii și până la avansarea în carieră. Toate acestea țin, potrivit studiilor, câteva săptămâni, după care reintrăm în rutină.

BBC News a făcut o listă de sfaturi care ne ajută să ne îndeplinim promisiunile făcute față de noi sau față de alte persoane.

Stabilește-ți obiective precise
Dacă ai decis că 2017 este anul în care vei slăbi, te vei îmbogăți, vei avea succes sau vei fi fericit, deja ai început cu stângul. Este foarte important ca atunci când ne stabilim obiectivele pentru o anumită perioadă de timp să fim cât mai preciși. Fiecare obiectiv trebuie să fie clar stabilit pentru ca mai apoi să știi ce pași trebuie urmați pentru îndeplinirea lui. Decât să spunem vreau să dau jos kilogramele acumulate de sărbători până la anul, mai să bine spunem vreau să slăbesc cinci kilograme în două luni.
 
Nu te demoraliza
Nu totul va merge strună, vor exista momente în care poate vei ceda, însă este important să îți menții optimismul, să te concentrezi pe reușite și nu pe eșecuri. Nu îți fixa obiective imposibil de atins și concentrează-te pe partea plină a paharului. Atunci când suntem prea critici cu noi, chiar și în subconștient, ne sabotăm singuri.
 
Acordă-ți timp, dar nu prea mult
Este bine să ne fixăm obiectivele într-o anumită perioadă de timp, nici prea scurtă ca să nu ne demoralizăm când nu îl atingem, dar nici prea lung ca să amânăm la nesfârșit. Ia un obiectiv mai complex și împarte-l în mai multe intervale de timp. Odată ce obiectivele pe termen scurt sunt atinse, vei fi încurajat pentru a îndeplini și promisiunile pe termen lung.
 
Motivație, motivație, motivație!
Cele mai multe persoane nu își ating obiectivele tocmai din lipsa de motivație. Sunt cuprinși de energie la începutul lunii ianuarie și deja în vară au lăsat totul baltă. Unul dintre motive este pentru că în loc să se organizeze și să distribuie tot ce au de făcut în pași mici, se forțează prea mult la început. Pentru a ne păstra motivația trebuie să avem obiective pe termen scurt și să păstrăm fiecare succes în minte pentru ca atunci când dăm de greu să nu ne dăm bătuți. De asemenea, trebuie să avem clar în minte pentru ce facem un anumit lucru, fie că este pentru dezvoltarea noastră personală, fie pentru cineva drag din familia noastră.

0 comentarii 2642 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter