Actual

De ce trebuie să nu îţi mai fie frică

Doru Dima › Vin, 2015-04-17 11:41
Pentru a obține rezultate maxime de pe urma echipelor la locul de muncă, ideal ar fi să le stimulați dorința de a obține diverse beneficii pe termen lung. Această idee se bazează pe faptul că celor mai mulți oameni le este teamă să își piardă locul de muncă. Frica poate deveni inamicul inovației și eficienței muncii în echipă, deoarece o muncă în echipă eficientă dă roade atunci când echipele nu se tem de a pierde – sau, mai rău, de a-și pierde serviciul. 

Deci, în loc să fie temător, coordonatorul unei echipe ar trebui să își îndemne subordonații să privească lucrurile dintr-o perspectivă pe termen lung. În cele ce urmează, vă prezentăm trei modalități de a realiza acest lucru:

1. Adoptați o abordare pe termen lung a salariilor

Există companii care le oferă angajaților un salariu la limita acceptabilului, oferindu-le însă bonusuri imense bazate pe obiective specifice. Secretul este că aceste prime pot fi plătite și sub formă de acțiuni în cadrul companiei, așa cum se întâmplă în cazul companiilor nou-înființate. Astfel, echipele sunt încurajate să își concentreze eforturile spre viitor, urmărind interesele pe termen lung ale companiei.

2. Angajați oamenii cu mai multe oportunități

Inițial poate părea absurd să angajezi oameni care pot abandona cu ușurință postul curent, având o multitudine de oferte și oportunități la dispoziție. În realitate, însă, cei care știu că viitorul le este asigurat altundeva nu se tem la fel de mult de pierderea serviciului actual. Angajații fără alte opțiuni (cei cărora le e teamă că serviciul pe care îl au e singurul de care sunt în stare) au  șanse mult mai mici de a inova.

Citeşte mai multe pe DoruDima.ro

Taguri:
0 comentarii 1307 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter