Actual

De ce tinerii manageri sunt mai buni decât cei trecuți de prima tinerețe

Sebastian Radu › Mie, 2015-10-07 11:34
Chiar ar trebui să avem încredere într-un „puștan” care ia decizii pentru business-ul nostru? Cercetătorii spun că DA.

Conform unor studii realizate de firme de consultanță în leadership, tinerii lideri sunt semnificativ mai eficienți decât omologii lor trecuți de prima tinerețe.

Cercetătorii de la Zenger/Folkman au strâns impresii de la 456  de manageri cu vârsta de până în 30 de ani și peste 4.000 de lideri de peste 45 de ani și le-au publicat într-un studiu HBR. Rezultatele arată că cei tineri au dat dovadă de mai mult pozitivism în situațiile simulate.
Printre ele, cei tineri s-au făcut remarcați la 6 aspecte la care colegii lor „mai trecuți prin viață” nu au excelat:
 
1.     Sunt mai deschiși la nou

Cercetătorii au realizat că lipsa de experiență a tinerilor îi face să fie mai optimiști cu privire la schimbările pe care le propun. Mai mult, ei pot deveni cu ușurință „campioni ai schimbărilor”.
 
2.     Inspiră

Când vine vorba să îi motiveze pe subalterni, aceștia excelează... din nou. În vreme ce colegii lor mai experimentați împing și forțează, tinerii te trag după ei, cu energia lor debordantă.
 
3.     Sunt receptivi la feedback

Tinerii manageri cer feedback mai des decât cei în vârstă. În plus, ei țin mai mult cont de ceea ce li se sugerează.
 
4.     Caută perfecționare

Tinerii manageri caută, în permanență, noi căi pentru a lucra mai inteligent și mai calitativ. „De vină”, spun cercetătorii, ar fi atașamentul mai mic pe care aceștia îl au pentru trecut.
 
5.     Sunt concentrați pe rezultate

Comparativ cu managerii în vârstă care lucrează de mai mult timp pentru o companie, aceștia nu acceptă cu ușurință un statut și fac, tot ce pot, pentru a avea rezultate mai bune.
 
6.     Își fixează targeturi „imposibile”

Spre deosebire de cei mai bătrâni, tinerii lideri sunt mai puțin speriați de ideea de a pierde. Prin urmare, își fixează targeturi mai ridicate și îi motivează, astfel, și pe cei din jur să accepte provocările.
 
Desigur, aceste rezultate nu înseamnă că poți câștiga titulatura de manager încă de la vârste fragede. Pentru a câștiga această titulatură trebuie să demonstrezi, în continuare, că ai potențial... și să muncești să îți câștigi și meriți statutul. Ce trebuie reținut însă este faptul că nu ar mai trebui să ne „temem” de tinerii manageri, ci să îi primim cu brațele deschise pentru pozitivismul și forța de lucru pe care o aduc.
 
 

1 comentariu 1531 vizualizări

Comentarii

2015-10-07 13:53

TIBOR

Va contrazic

Da, de aceea se indreapta incet-incet omenirea catre haos. Eu avind 47 de ani, pot spune ca cei mai buni manageri sunt cei cu varsta intre 37 si 60 de ani. Au si experienta de viata buna, si bun simt de a trata oamenii, si autoritate, si spirit de convingere (vorbesc de cei care au IQ suficient pt astea). Cei/cele care au virste 16-35 ani, daca au atita de multa energie pozitiva, pot sa si-o exprime in direct, in teren, efectuind lucrul propriu-zis cu manutele proprii (sa vada care sunt limitele), NU comandind oameni cu mai multa experienta de viata, facind tot-felul de experimente pe spinarea lor. Va vorbesc din propria mea experienta de viata.

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter