Trend, Actual

De ce sunt atât de căutate soft skill-urile la un job?

Roxana Roseti › Lun, 2017-02-13 18:20
Într-un sondaj realizat în anul 2008, pe un eşantion de 2.000 de oameni de afaceri, din Washington, angajatorii au spus că cei care sosesc pe posturi de entry-level au mult de lucrat la aspecte precum rezolvarea problemelor, abordarea conflictelor, observaţia critică. 

Este foarte posibil să vezi că aceste “soft” skill-uri se cer în descrierile joburilor, alături de calificări mai tehnice.
Experţii în domeniul angajării sunt de părere că aceste skilluri tehnice îţi pot oferi un interviu, dar skill-urile uşoare te vor face să obţii mai uşor jobul:

Skill-uri de comunicare
Acest lucru nu înseamnă că trebuie să fii un orator excelent sau un scriitor genial. Din contra, felul în care comunici se poate reflectă şi în aspecte mai mici, în cadrul unei organizaţii.
Te poţi exprimă bine şi la prezentările firmei, sau în redactarea unor materiale pentru companie. Sau poţi să fii un om de echipa, iubit de colegi.

Munca în echipă şi dorinţa de colaborare
Angajatorii îşi doresc să angajeze în companie persoane capabile să fie oameni de echipa. Vor caută un om care să fie implicat în proiecte, care îşi va ajută colegii în diverse sarcini, reuşind să unească echipa, răspândind energie pozitivă.
După cum observă Lynee Sarikas, MBA Career Center Director la Universitatea Northeastern, acest lucru se poate vedea: “în dorinţa şi monitorizarea progresului, precum şi în respectarea deadline-urilor”.

Adaptabilitatea
Lynee Sarikas observă că în multe organizaţii, succesul înseamnă: “pasiune pentru învăţare şi abilitate de a creşte, precum şi dorinţa unor skilluri mai bune, angajatul producând schimbări reale în companie.” Adaptabilitatea este un aspect care îţi poate aduce atât multe beneficii, cât şi respect la job. 

Mai multe pe risco.ro

0 comentarii 2692 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter