Actual

De ce renunță la job angajații buni

Roxana Achim › Lun, 2016-01-04 16:37
Se întâmplă frecevent să-ți auzi managerii plângându-se că cei mai buni angajați pleacă din companie. Și cumva e normal să se întâmple asta, pentru că sunt câteva lucruri la care trebuie să fie atenți. Managerii dau vina pe cu totul alte lucruri când cei mai buni angajați pleacă, dar uită un lucru, oamenii nu își părăsesc joburile, ei își părăsesc de fapt șefii.

Acest lucru poate fi evitat abordând o nouă perspectivă și puțin efort din partea managerului. În primul rând trebuie să înțelegem câteva dintre cele mai proaste atitudini ale managerilor, din cauza cărora angajații își dau demisia.

Își extenuează angajații.

Nimic nu erodează mai tare angajații decât suprasocilitarea de la locul de muncă. Este atât de tentant ca managerii să-și muncească angajații cei mai buni, încât ei pică în această capcană frecvent. Șefii trebuie să înțeleagă că angajații se simt de parcă ar fi pedepsiți pentru performanța lor. Extenuarea angajaților este neproductivă. Cercetătorii de la Universitatea Stanford au arătat că productivitatea scade pe măsură ce săptămâna de lucru depășește 50 de ore.

Angajații performanți nu vor sta la un loc de muncă unde se simt sufocați decât dacă sunt recompensați într-un fel prin măriri de salariu, promovare, un statut nou în companie.

Nu recunosc implicarea și nu recompensează angajații buni.

Managerii trebuie să comunice des cu angajații lor, pentru a afla ce îi motivează (pentru unii contează o primă, iar pentru alții, recunoașterea publică este suficientă).

Nu le pasă de angajații lor.

Mai mult de jumătate dintre cei care își părăsesc locul de muncă o fac din cauza relației proaste cu șefii lor. Companiile deștepte le fac training managerilor astfel încât aceștia să pună accent viața profesională și cea personală. Aceștia sunt șefii care aniversează succesul angajaților lor, empatizează cu ei atunci când trec printr-o perioadă proastă. Șefii care nu excelează în acest domeniu se vor confrunta frecvent cu o rată mare de demisii.

Angajează și promovează oameni nepotriviți.

Angajații buni, performanți își doresc să lucreze cu oameni profesioniști precum sunt ei. În momentul în care managerii nu își dau interesul pentru a angaja oameni potriviți pentru jobul respectiv, angajații se vor simți demotivați.

Promovarea oamenilor nepotriviți este și mai problematică pentru că cei performanți vor interpreta această atitudine ca pe o jignire. Așa că nu e de mirat că cei mai buni vor pleca.

Nu își lasă angajații să-și urmeze pasiunile.

Angajații talentați sunt pasionați. A le oferi oportunități pentru a-și urma visul reprezintă o îmbunătățire a productivității și a satisfacției la locul de muncă. Managerilor le este teamă că productivitatea va scădea dacă îi lasă pe angajați să-și îndrepte atenția și către pasiunea lor.

Studiile arată că angajații care dau atenție pasiunii lor au o stare de spirit mai bună și sunt mult mai productivi.

Dacă vrei ca cei mai buni oameni să rămână în companie, trebuie să te gândeşti la felul în care îi tratezi. Oamenii talentaţi au o serie de oportunităţi profesionale, aşa că trebuie să-i determini să lucreze cu plăcere în compania ta.

Angajaţii talentaţi vor să facă lucruri care să-i provoace, dacă sunt puşi în situaţia de a face activităţi plictisitoare, atunci ei îşi vor găsi alt job.

7 comentarii 35765 vizualizări

Comentarii

2016-01-23 09:33

TEGZES

Buna ziua. Ce fel de job

Buna ziua. Ce fel de job aveti ,sunt mama
a doi copii sunt singura ,lucrez dar e f greu sa mi cresc copii.Va multumesc .

2016-01-23 09:28

TEGZES CLAUDIA

Buna ziua. Ce fel de job

Buna ziua. Ce fel de job aveti ,sunt mama
a doi copii sunt singura ,lucrez dar e f greu sa mi cresc copii.Va multumesc .

2016-01-19 22:55

ADRIANA Z

Articol

Draga Cariere,
Eu te respect, dar e frumos sa punem si sursele.. :) http://www.huffingtonpost.com/dr-travis-bradberry/9-things-that-make-goo...

2016-01-19 22:55

ADRIANA 4

Articol

Draga Cariere,
Eu te respect, dar e frumos sa punem si sursele.. :) http://www.huffingtonpost.com/dr-travis-bradberry/9-things-that-make-goo...

2016-01-16 16:53

MATEI CLAUDIA

Cum sa faci rost de un job

Cum sa faci rost de un job dupa 40de ani e o mare discriminare

2016-01-19 13:35

DAND

E foarte greu. Daca mai esti

E foarte greu. Daca mai esti si bun si ai si un C.V. pe masura, e aproape imposibil. Apari ca fiind scump iar "manageri" nu au nevoie de oameni care pot sesiza greselile ce le fac ei sau pot veni cu propuneri ce ar fi trebuit sa le faca ei cu mult timp in urma. Si eu am aplicat la mai multe companii dar placa era invariabil "sunteti supracalificat, nu va putem angaja!" Asa ca mi-am injghebat o afacere proprie, un P.F.A. prin care ofer servicii de captare a pietei, de identificare a furnizorilor cu cele mai bune oferte si...cam atat. Daca statul nu m-ar talhari de jumatate din ceea ce obtin, ar fi chiar frumos. Nu te mai astepta sa fii angajat, vinde ceea ce stii sa faci cel mai bine si fa-o pe cont propriu!

2017-01-17 19:50

TUDOR PATRU MARIAN

E foarte greu - supracalificat

Salut !
Daca nu e tarziu Dand, lasa un mesaj de contact.
Multumesc.

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter