Actual

David Rockefeller a murit. Povestea celui mai bătrân miliardar din lume

Vali Pîrcălabu › Lun, 2017-03-20 18:50

David Rockefeller a murit. Bancherul David Rockefeller a murit în această dimineață la vârsta de 101 ani, în locuința sa din New York. Averea acestuia se ridică la 3,3 mld. dolari. 

foto: The Boston Globe

David Rockefeller a murit. Filantropul  David Rockefeller este ultimul nepot al lui John D. Rochefeller, fondatorul Standard Oil şi primul miliardar al Americii. Mama sa, Abby, a fost o proeminentă patroană a artelor și cofondatoare a muzeului MoMa.   Locul nașterii sale din mijlocul cartierului Manhattan, unde familia sa deținea cea mai mare reședință privată din New York, a devenit mai târziu Muzeul de Artă Modernă (MoMA). Cei cinci frați ai lui David Rockefeller au murit cu zeci de ani în urmă, iar în 2014 și-a incinerat unul dintre copii, decedat într-un accident de avion.

David Rockefeller a murit. Absolvent de Harvard, el obișnuia să doneze în fiecare an milioane de dolari. El a mărturisit într-un interviu acordat revistei Forbes că a avut o viață minunată și că este convins că lucrurile materiale pot contribui la o viață plăcută dar, în mod fundamental, dacă nu ai prieteni buni și rude, viața va fi într-adevar goală și tristă, iar lucrurile materiale încetează să mai fie importante.

Investiţiile acestuia au ajuns indirect şi pe piaţa imobiliară românească, prin intermediul The Rockefeller Group, fondat în 1928 de bunicul său. În 1989, corporaţia japoneză Mitsubishi Estate a devenit acţionarul majoritar al companiei.

David Rockefeller a murit. Renumitul grup american a ajuns în România prin intermediul unui fond de investiţii gestionat de Europa Capital, a cărui pachet majoritar de acţiuni a fost cumpărat de Rockefeller Group International în octombrie 2010.  Până la sfârşitul perioadei de investiţii, încheiată recent, managerii fondului Europa Emerging Europe, administrat de Europa Capital, au reuşit să plaseze 130 mil. euro din suma atrasă de la acţionari, aproximativ jumătate fiind absorbită de piaţa românească.

0 comentarii 1193 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter