Actual

Cursurile de management Open University revin în România

Magda Gheorghiţă › Lun, 2016-04-18 11:16
Pste 25.000 de manageri şi antreprenori din România au urmat până acum cursurile Open University Business School, dintre care mai mult de 370 au obţinut o diplomă de MBA. După o scurtă absenţă din România, cursurile de management ale şcolii de business britanice sunt din nou disponibile printr-un parteneriat cu ALP Edu Pro, furnizor specializat de cursuri şi consultanţă în management. 

Mark Fenton-O’Creevy, Associate Dean External Engagement, Open University a fost la Bucureşti cu ocazia semnării parteneriatului dintre universitatea britanică şi ALP Edu Pro. Potrivit acestuia, principalul avantaj al cursurilor şcolii de mangement pe care o reprezintă este faptul că nu este nevoie ca managerii să îşi întrerupă cariera pentru a le urma îşi pot face un ritm propriu. În medie, a mai spus profesorul brianic, un MBA Open University durează trei ani, dar sunt şi cursanţi care au terminat studiile în şapte ani. 

"Un MBA trebuie să fie un instrument care să îi ajute pe manageri să îşi dezvolte o gândire globală. Nicio companie nu a rămas neatinsă de globalizare. Încurajăm schimbul de informații și lucrul în echipă", a spus Mark Fenton-O’Creevy.

Lucru în echipă la Open University înseamnă posibilitatea de a avea colegi din cele 100 de țări în care școala este prezentă. De aceea, cei care doresc să facă un MBA trebuie să aibă un nivel bun al limbii engleze, astfel încât să se poată înțelege cu colegii din alte țări.

Oferta Open University Business School și ALP Edu Pro în România vine cu cursuri de certificare în management, management de proiect, master în resurse umane, master în finanțe. Un MBA are șapte module și costă în jur de 20.000 de lire sterline. 

Au managerii bani să își plătească singuri MBA-ul? Potrivit profesorului britanic, dacă înainte de criză 60% din mangeri aveau studiile plătite de companie, în prezent, procentul a scăzut la 40%. Există și cazuri în care companiile plătesc un singur modul pentru masteranzi, iar apoi, atunci când sunt convinse de eficiența angajaților lor, decid să plătească întregul program de studii. 

Mark Fenton-O’Creevy ne-a mai spus și că absolvirea unui MBA duce la un salariu mai mare doar în condițiile în care cresc performanțele salariaților. Și dacă în urmă cu câțiva ani o diplomă de acest gen garanta un salariu mai mare, acum s-au rafinat cerințele angajatorilor, care se lasă convinși de rezultate și performață mai mult decât de o bucată de hârtie. 

"Metodologia specifică de predare a Open University este bazată foarte mult pe aplicarea practică a informațiilor dobândite, ceea ce înseamnă că pot pune în practică încă de la început cunoștințele acumulate în cadrul cursurilor. Cursurile le oferă managerilor de top sau celor din middle management un set de instrumente de baza pentru conducerea unui business, respectiv a unor echipe", a declarat Paul Pop, Managing Director ALP Edu Pro.

Cursurile Open University le sunt utile celor recent promovați pe un post de manager, dar și antreprenorilor. Sunt recomandate și celor care nu au avut până acum parte de instruire formală de management și care sunt dornici să-și îmbunătățească competențele în domenii precum: marketing, management financiar și al resurselor umane, management de proiect etc.

„De-a lungul timpului, aproape două milioane de persoane din toată lumea au beneficiat de cursurile Open University, cursuri care i-au ajutat să își construiască o carieră așa cum și-au dorit-o. Avantajele ofertei Open University - flexibilitatea, relevanța pentru contextul de business actual și prețurile competitive – stau la baza mai multor generații de manageri de succes”, a afirmat Mark Fenton-O’Creevy, Associate Dean External Engagement, Open University.

0 comentarii 2550 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter