Actual, Piața Muncii/Employment

Cum vor arăta meseriile viitorului? Tinerii se pot pregăti pentru ce-i aşteaptă pe piaţa muncii

Constantin Pescaru › Mie, 2017-01-11 16:43
Cum vor arăta meseriile viitorului? Este o întrebare destul de greu de răspuns, căci inteligența artificială și robotica vor modifica fundamental societatea și, implicit, piața de muncă. Aşa că tinerii din ziua de azi trebuie să se pregătească cât mai bine pentru ce-i aşteaptă atunci când se vor angaja.
Foto: Pixabay

Potrivit studiului „Future of Jobs”, lansat recent, peste 7,1 milioane de locuri de muncă vor dispărea până în 2020 ca rezultat al tehnologiilor disruptive.

Pe de altă parte, există o lipsă de candidaţi pe anumite segmente ale pieţei muncii, cum ar fi ştiinţa, tehnologia, ingineria şi matematica.

Iar generaţia Millennials, care va reprezenta 75% din totalul forţei de muncă până în 2025, evită să se angajeze în organizaţii în care leadership-ul se bazează pe comandă şi control şi, de asemenea, caută un program de lucru flexibil.

Având în vedere toate acestea, studenţii români se pot „înrola” în acceleratorul de carieră EY Express pentru a-şi antrena competențele ce le vor fi necesare în piața muncii în viitorul apropiat. Înscrierile se pot face până pe 20 februarie şi vor fi aleşi 60 de participanţi.

60% din timp, ei vor lucra împreună la proiecte. Vor colabora pe echipe și vor concura unii cu alții, iar la final vor primi puncte în funcție de cât de bine și-au îndeplinit sarcinile. 20% din timp va fi alocat proiectelor individuale.

Tinerii vor avea de realizat diferite quest-uri și de făcut teste online. Pentru a-și planifica și monitoriza activitatea, ei vor putea folosi în permanență platforma online a proiectului.

10% din timp va fi alocat dialogului dintre participanți și o echipa de mentori, pentru a adresa provocările legate de aplicabilitatea competențelor în situațiile practice.

La finalul proiectului, cele mai bune echipe vor fi premiate.

0 comentarii 1985 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter