Actual

Cum să rămânem motivaţi la locul de muncă

Emi Ghinea › Vin, 2017-07-14 14:36
Când vrem să ne creştem gradul dezvoltării profesionale, pe lângă cursurile specifice domeniului, ar fi de preferat să urmăm şi cursuri de comunicare eficientă şi dezvoltare personală, cu atât mai mult cu cât lucrăm cu oameni sau avem poziţii de conducere.

În primul rând, învăţăm cum să ne autodepăşim, să ne creştem încrederea în forţele proprii şi motivaţia personală. Apoi, experimentăm cum putem să comunicăm lucrurile mai dificile, astfel încât să nu ne stricăm relaţiile cu colegii sau cu clienţii noştri. Angajatorii plătesc adesea pentru Cursuri dezvoltare personală pentru că realizează şi ei cât de importantă este motivaţia pentru ceea ce faci. Unul din rezultatele acestor cursuri este cheia creării unui colectiv solid cu o bună comunicare şi un scop comun. Aceste traininguri pot reprezenta, pentru mulți angajați, o experiență mult mai apreciată decât un bonus salarial. 

În momentul în care oamenii simt că angajatorului le pasă de ei şi investesc în dezvoltarea lor,  aceştia vor dori în mod automat să contribuie şi ei la bunăstarea firmei şi vor veni cu mult mai multă energie după o zi sau chiar mai multe ce includ cursuri dezvoltare personală.

După un astfel de program, oamenii nu numai că vor recupera rapid ceea ce aveau de făcut în zilele respective dar vor fi mai atenţi, mai implicaţi în relațiile cu colegii lor şi acest lucru înseamnă un mare succes şi câştig pe termen lung.

În concluzie, şi la locul de muncă se pot crea relaţii autentice şi de prietenie dacă angajatorii fac demersurile necesare şi se ocupă de construirea echipelor în mod potrivit. De ce este necesar că oamenii care lucrează împreună să aibă relaţii de încredere reciprocă şi apreciere pentru munca celuilalt? Cred că este evident...


Emi Ghinea, psihoterapeut  în București, acreditat de Colegiului Psihologilor din România cu formarea de baza în terapie sistemică de familie, cuplu şi copil. Este, de asemenea, formator şi oferă dezvoltare personală individuală dar şi de grup.

„Dacă vrei să mă cunoşti află că sunt o persoană blanda care crede în oameni şi în capacitatea lor de reuşită […reuşită care de multe ori le este mult mai accesibilă decât se aşteaptă] şi sunt în acelaşi timp activă, orientată în muncă mea spre rezultate practice şi vizibile pe termen mediu şi lung . Curiozitatea terapeutică mă ajută enorm să cunosc oamenii aşa cum sunt ei cu gândurile, emoţiile şi nu în ultimul rând conuita lor din viaţă de zi cu zi "

0 comentarii 971 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter