Companii, Actual

Cum a reuşit PeliFilip să crească de la o echipa cu 13 avocaţi, la un business cu 90 de angajaţi

wall-street.ro › Lun, 2017-01-09 18:51
Povestea PeliFilip a început în 2008, moment în care puţină lume ar fi pariat că neliniştea ce plutea în pieţele internaţionale se va transforma într-o criză profundă ce va afecta sever şi România. Am aflat la un prânz alături de Cristina Filip cum a reuşit casa de avocatură să crească, într-o perioadă în care majoritatea companiilor făceau scale-back din cauza crizei, de la o echipa cu 13 avocaţi, la un business cu 90 de angajaţi şi un nume ce nu lipseşte din nicio tranzacţie importantă de real estate, scrie WALL-STREET.RO. 
sursa: pexels.com

Cristina Filip, managing partner-ul PeliFilip, recunoaşte că, deşi marcată de mari provocări, perioada de început avea o oarecare simplitate. Cei cinci parteneri fondatori - Alexandru Bîrsan, Ioan Dumitraşcu, Carmen Peli, Francisc Peli şi Cristina Filip – porneau cu un stil de conducere “cooperativ şi colectiv”, cu recunoaşterea unui lider care era “primus inter pares” şi cu eficiență specifică unei afaceri la început de drum, pentru că luau decizii asupra cărora nu zăboveau mai mult de 5 minute.

“Eram o echipă de 13 avocaţi şi la început nu au fost mai mult de 20 de clienţi. Nu poţi să propui mai mult decât poţi face, însă toţi aceşti clienţi sunt cu noi şi astăzi”, spune, cu mândrie, managerul PeliFilip.

Fondatorii PeliFilip se desprinseseră din două case de avocatură cu prestigiu pe piaţă locală, unde se aflau în faze avansate ale carierei, dar fiecare credea cu tărie că piaţa românească aflată în boom în 2008 permitea cu uşurinţă o alternativă. De asemenea, fiecare avocat fondator punea la bătaie un brand personal puternic, care era la început mai mare decât brand-ul firmei.

Citește mai multe pe WALL-STREET.RO. 

0 comentarii 651 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter