Actual

Cum poţi deveni mai productiv cu doar câteva gesturi

Doru Dima › Joi, 2015-03-05 11:42


Limbajul trupului este extrem de important când vine vorba de creșterea productivității și excelența în afaceri – am mai scris pe această temă și voi scrie din nou. Este posibil să nu fi întâlnit până acum unele din exemplele pe care le voi da. Acestea sunt simple, ușor de implementat și surprinzător de eficiente în creșterea productivității, îmbunătățirea afacerii și creșterea succesului în vânzări.
Foto: Shutterstock

1. Stați drept

Postura nu este utilă doar pentru spate, ea afectează modul în care vă percep ceilalți. Să ne imaginăm că sunteți la o întrevedere cu un potențial client. Dacă acesta vă vede stând drept, va fi mult mai probabil să aibă gânduri pozitive despre dumneavoastră (cel puțin așa ne indică un studiu realizat de Ohio State University). Astfel, poziția corectă poate spori succesul în vânzări.

2. Țineți în mână o ceașcă de cafea

Poate fi greu de crezut, dar ținând în mână o ceașcă de cafea le veți inspira celor din jur încredere. Principiul nu se aplică însă și băuturilor reci. Cercetătorii de la Yale au determinat că oamenii care țin în mână o băutură caldă sunt mult mai adesea percepuți ca fiind de încredere, într-un interval de timp scurt. De ce? Imposibil de spus. Cu toate acestea, construirea unei relații de încredere cu potențialii clienți este un mare atu în ceea ce privește succesul în afaceri.

Cu toate acestea, poate apărea o mică problemă. Același studiu a determinat că faptul de a ține în mână o ceașcă de cafea poate avea un impact negativ asupra abilităților de negociere, deoarece oamenii vor considera că sunteți mai binevoitor. Prin urmare nu ar strica să abordați problema cu o doză de scepticism. Atunci când negociați, beți o băutură rece. Când vreți să câștigați încrederea altcuiva, beți o băutură caldă.

Citeşte mai multe pe DoruDima.ro

0 comentarii 1336 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter