Actual

Cum au ajuns tichetele cadou cel mai folosit beneficiu salarial de Crăciun

Marius Dobre › Lun, 2012-12-17 16:41

Salariații români au motive de optimism de sărbători : conform unui studiu recent realizat de PayOut și Zucchetti România, peste 80% dintre companii intenționează să ofere salariaților recompense de Crăciun. Majoritatea, adică 52% din companii, recurg la soluția tichetelor cadou. De ce?

Pentru companii, este mai ușor și mai eficient financiar să ofere prime de Crăciun, sub forma de tichete și carduri cadou, decât alte prime de orice fel în alte perioade ale anului. Tichetele și cardurile cadou oferite de Crăciun salariaților, în limita sumei de 150 lei/ beneficiar, sunt scutite de taxe salariale și patronale.  În aceste condiții, tichetele şi cardurile cadou au un cost final cu până la 35% mai mic pentru companii,faţă de varianta acordării de prime sau bonusuri cash.

Tichetele cadou pot fi cheltuite în zeci de mii de magazine, pentru a cumpara orice își dorește fiecare: atât produse alimentare, cât și orice alt tip de cadouri (modă&accesorii, cosmetice, produse pentru copii, articole sportive, decorațiuni și mobilier, cărti, IT, electronice, bricolaj, servicii etc). Tichetele cadou sunt în prezent pe locul al treilea în topul celor mai utilizate beneficii extrasalariale în România.

O varianta mai modernă a tichetelor-cadou este cardul cadou. Cardurile cadou au același cadru fiscal și aceleași beneficii financiare ca și tichetele cadou, având în plus beneficiile obișnuite ale cardurilor.

Cardurile Compliments®, unic în prezent în România, funcţionează similar cu cardurile bancare, operând pe platforma Mastercard. Neavând un cont bancar asociat, ele au în plus avantajul de a nu impune beneficiarilor (salariaților) comisioane de administrare de cont.

„Cardurile cadou Compliments sunt soluția cea mai potrivită pentru companiile ai căror salariați sunt tentați de nou și inovație. Avantajul logistic și administrativ al cardurilor este de asemenea un factor important pentru companii”, declară Iulian Alexe, Director Marketing Edenred România.

Top 3 diferențe între tichetele cadou și tichetele de masă

  • Tichetele cadou reprezintă o recompensă, un stimul din partea companiei (și pot fi cheltuite pentru orice fel de produse sau servicii), în timp ce tichetele de masă sunt o alocație individuală zilnică de hrană (pot fi cheltuite doar pentru produse alimentare).
  • Tichetele cadou oferite salariaților sunt scutite de taxe salariale și patronale doar în limita sumei de 150 de lei/ beneficiar și doar cu anumite ocazii : Crăciun,Paște, 1 Iunie, 8 martie. Tichetele de masă sunt scutite de taxe pe tot timpul anului, în limita sumei de 9 lei pe zi lucrătoare.
  • Tichetele şi cardurile cadou pot fi oferite de companii nu doar salariaților, ci şi clienților, potențialilor clienți sau partenerilor de afaceri (în acest caz nu se mai pune problema taxelor salariale și patronale, iar tichetele cadou sunt încadrate la cheltuieli de promovare sau protocol). Tichetele de masă pot fi oferite doar salariaților încadrati cu contract individual de muncă.
0 comentarii 5558 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter