Actual, Piața Muncii/Employment

Companiile se plâng că nu găsesc candidaţi potriviţi, iar candidaţii susţin că le e greu să găsească un job pe măsura aşteptărilor

Constantin Pescaru › Mie, 2017-04-19 15:53
Un studiu realizat de platforma de recrutare SmartDreamers arată perspectiva pe care companiile și candidații o au asupra recrutării. 85% dintre companii spun că este dificil să găsească candidați, în timp ce 79% dintre candidați spun că este greu să-și găsească un job. 
Foto: Pexels

Este dificil să găsești candidații potriviți în situația actuală a pieței muncii? Un procent foarte mare, de 85,49%, din reprezentanţii companiilor care au participat la sondaj au răspuns afirmativ la această întrebare.

De asemenea, 46% dintre companii consideră că brandul lor de angajator nu este competitiv pe piața muncii. 

Dar ce părere au candidații?  Aproape 79% dintre aceştia au susţinut că îşi găsesc cu greu un job. Iată şi principalele motive: pierderea interesului după lipsa de feedback din partea companiilor (50,16%), joburi nepotrivite și irelevante primite de la platformele online de recrutare (48,03%) și un număr insuficient de joburi adaptate experienței candidaților (45,57%).

Iată şi alte concluzii ale studiului:

  • 68,47% dintre companii au o pagină de cariere, iar procesul de aplicare durează aproximativ 5 minute în aproape 63% dintre cazuri.
  • 71,59% dintre candidați folosesc un smartphone sau alt dispozitiv mobil atunci când caută un job, însă doar 54,5% aplică de pe un astfel de device.
  • 78% dintre companii au efectuat, anul trecut, între 0 și 80 de angajări. Anul acesta volumul de angajări rămâne constant, cu o ușoară creștere în rândul celor care intenționează să angajeze între 81 și 150 de angajați.
  • Găsirea unor candidați potriviți este principala problemă a recrutorilor, iar calitatea aplicărilor se regăsește în topul provocărilor pentru următorii 5 ani.

Studiul s-a derulat în luna martie 2017, pe un eșantion reprezentativ de 111 companii și 788 de candidați din CEE. Marja de eroare este de plus sau minus 3% la nivelul întregului eșantion.

0 comentarii 1728 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter