Companii

Vânzarea combinatului de la Galați nu ar trebui să afecteze angajații

Dana Badea › Mar, 2018-04-24 13:12
Vânzarea combinatului de la Galaţi nu este echivalentă cu închiderea acestuia, iar angajaţii nu ar trebui să fie afectaţi, în condiţiile în care Comisia Europeană (CE) doreşte să ridice nivelul concurenţial în Europa şi nu să închidă capacităţi de producţie, a declarat, într-un interviu acordat pentru News.ro, directorul general al grupului de unităţi ArcelorMittal Galaţi – Skopje, Bruno Ribo. 

Grupul ArcelorMittal a anunţat recent că va vinde mai multe unităţi de producţie din Europa, între care şi combinatul de la Galaţi pentru a cumpăra Ilva din Italia. Propunerea a fost deja înaintată către Comisia Europeană. În interviul acordat news.ro directorul general a declarat că,  „combinatul este complet funcţional, perfect adaptat pieţei sale naturale, cu un portofoliu puternic de clienţi, un lanţ de aprovizionare sigur, cu muncitori calificaţi şi specialişti excelenţi, fără probleme în îndeplinirea niciunei obligaţiilor legale. Are un potenţial semnificativ de creştere, ceea ce îl face şi mai atractiv”.

Potrivit preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, Comisia Europeană este cea care va decide în privinţa vânzării activelor ArcelorMittal, inclusiv a combinatului din Galaţi, însă ulterior statul român va putea să spună dacă îl acceptă sau nu pe cumpărător.
Pe platforma siderurgică a combinatului lucrează circa 7.000 de persoane, dintre care aproximativ 5.500 sunt angajaţi proprii ai ArcelorMittal, iar 1.500 ai unor firme contractoare.

În ultimii ani, combinatul ArcelorMittal Galaţi a înregistrat o producţie medie de circa 2 milioane de tone de oţel pe an. Procesul de vânzare ar urma să dureze câteva luni, după ce Comisia Europeană aprobă tranzacţia, termenul fiind 23 mai.

0 comentarii 335 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter