Companii

Scoate din buzunar peste 10.000 de lei pentru că și-a înjurat angajații

Dana Badea › Vin, 2017-08-11 15:50
Fabrica de textile din Prahova, al cărei patron a fost filmat înjurând angajaţii, umilindu-i şi folosind cuvinte obscene la adresa lor după ce aceştia i-au reproşat întârzirea plăţii salariilor, a fost amendată cu 10.500 de lei.
sursa: pexels.com

În urma controlului desfăşurat de Inspecţia Muncii, firma a fost sancționată pentru nerespectarea timpului liber al angajaţilor şi pentru lipsa unei dovezi de plată a salariilor, precum şi pentru că angajatorul nu ţine evidenţa orelor suplimentare de muncă ale salariaţilor.

`În domeniul securității și sănătății în muncă, societatea a fost amendată cu 8.000 de lei și s-au aplicat avertismente scrise și verbale. Inspectorii de muncă au dispus următoarele măsuri de remediere a neregulilor: autorizarea internă a lucrătorilor care utilizează lisa mecanică în activitatea de încărcare-descărcare, marcarea și întreținerea căilor de acces și de circulație, păstrarea în stare liberă a acestora, înlăturarea materiilor prime depozitate necorespunzător, asigurarea de vestiare corespunzătoare separate
lucrătorilor, pentru femei și bărbați, dotarea cu manometre care să indice presiunea minimă și maximă a instalației de încălzire aferentă camerei cazanelor, dotarea cu dispozitive de detectare a pierderilor de gaze, semnalizarea riscurilor de cădere, împiedicare, alunecare a lucrătorilor corespunzător diferenței de nivel, asigurarea unui climat corespunzător în spaţiul destinat mașinilor de călcat și al altor spații de lucru, asigurarea unei activități corespunzătoare în poziții ortostatice – așezat și în picioare pentru muncitori, conform principiilor ergonomice aplicabile la activitățile desfășurate la mașinile de cusut, respectiv la bancurile de lucru din zona intermediară fluxului de asamblare produse finite, instruirea lucrătorilor cu prevederile din fișele de securitate, asigurarea rafturilor împotriva răsturnării` se arata in informarea transmisa de Inspectia Muncii. 

Poliţia Prahova a declanşat o anchetă în urma publicării unei înregistrări video în care patronul cipriot al unei firme de confecţii din localitatea Păuleşti, judeţul Prahova, îşi înjura şi îşi umilea angajaţii, după ce aceştia i-au reproşat întârzirea plăţii salariilor.

Ancheta poliţiştilor a vizat şi conţinutul profilului de Facebook, prin care acesta ar fi distribuit simboluri naziste, potrivit observatorulph.ro.

Fabrica de confecţii are peste 300 de angajaţi, majoritatea localnici.

0 comentarii 1012 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter