Companii

Petrecere pentru Mariana Gheorghe, CEO Petrom, care la 1 mai predă șefia

Dana Badea › Mar, 2018-04-24 15:32
Angajații Petrom și-au luat la revedere de la CEO-ul Petrom Mariana Gheorghe. Compania i-a organizat o petrecere la sediul din București la care au asistat sute de angajați.  

Mariana Gheorghe pleacă de la Petrom la 30 aprilie, după 12 ani de activitate. OMV Petrom a anunţat în luna ianuarie că Mariana Gheorghe pleacă de la conducerea companiei după aproape 12 ani, fiind unul din cei mai longevivi CEO din România. 

Într-un interviu acordat Agerpres ministrul Energiei Toma Petcu a declarat că „Mariana Gheorghe ar fi trebuit să rămână la şefia Petrom pentru că rezultatele de-a lungul timpului o recomandă, iar dacă aceasta a ales să demisioneze ar fi trebuit înlocuită cu un manager român”.
Statul român, prin Ministerul Energiei, mai deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom. 


Mariana Gheorghe a absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale la Academia de Studii Economice Bucureşti în 1979, Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 1989 şi Corporate Finance, cursuri la seral, la London Business School, în 1995. A lucrat pentru diverse societăţi din România şi pentru Ministerul Finanţelor. Între anii 1993 şi 2006, a lucrat pentru BERD în Londra, unde a deţinut diverse poziţii pe zona geografică Europa de Sud-Est şi regiunea caspică, ultima poziţie deţinută fiind de senior banker.

După privatizarea Petrom în 2004, la propunerea BERD, a devenit membră a consiliului de administraţie al companiei, până la data de 15 iunie 2006, când a fost numită director general executiv (CEO) al Petrom.

Mariana Gheorghe a fost primul director general adus de austriecii de la OMV, în contextul în care până la numirea ei îşi păstrase funcţia directorul care se afla pe post la privatizarea companiei în 2004, Gheorghe Constantinescu.

Christina Verchere, noul CEO, îşi începe mandatul la 1 mai. Verchere a fost preşedinte al British Petroleum pentru Asia-Pacific, dar a condus şi BP Canada Energy. A locuit în Hong Kong, Tokyo, SUA şi Regatul Unit.

0 comentarii 1260 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter