Companii

O companie fintech, care oferă o alternativă la banca digitală, deschide un birou în România

Constantin Pescaru › Mar, 2018-04-17 14:31
Revolut, compania fintech înființată în Londra cu misiunea de a înlătura granițele fizice și de a elimina taxele bancare ascunse, va deschide un birou în România în luna mai, a anunțat Andrius Biceika, Head of Country Managers.

Formată dintr-un Country Manager și o echipă de marketing de mici dimensiuni, echipa locală a Revolut va fi responsabilă de creșterea și dezvoltarea pieței din România.

Revolut le permite utilizatorilor să deschidă un cont curent în aplicație în câteva minute, să efectueze transferuri domestice și internaționale gratuite, să dețină și să schimbe 25 de monede în aplicație folosind cursul de schimb real (interbancar) și să cheltuie bani în întreaga lume, în 130 de monede, fără taxe și comisioane ascunse, folosind un card contactless VISA sau MasterCard.

Înființată în iulie 2015 în Londra de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko, compania se poziţionează ca o alternativă la bancile digitale, astfel încât utilizatorii să aibă un singur cont curent pentru gestionarea întregii activități financiare. Printre serviciile oferite se numără debit direct, depozite de economii inteligente “Vaults”, asigurare de călătorie bazată pe geolocalizare. De asemenea, utilizatorii pot să cumpere și să tranzacționeze monede digitale (Bitcoin, Litecoin și Ethereum) direct din aplicație.

Compania are până în prezent peste 1.800.000 de utilizatori la nivel global și a procesat tranzacții de peste 12 miliarde de dolari.

Revolut are în acest moment peste 25.000 de utilizatori în România. În 2017, aceștia au cheltuit 3 milioane de dolari și au economisit peste 150.000 de dolari prin intermediul acestui serviciu.

"Am ajuns la aceste rezultate organic, fără investiții în marketing. Suntem convinși că putem depăși 100,000 de utilizatori în România până la finalul anului cu susținerea echipei locale. În timp ce băncile tradiționale percep un comision de schimb valutar de până la 5%, clienții noștri au posibilitatea să transfere și să cheltuie bani oriunde în lume folosind cursul de schimb valutar real, cel interbancar. Fără taxe și comisioane bancare ascunse”, a spus Andrius Biceika, Head of Country Managers, Revolut.

Utilizatorii primesc notificări imediat ce cheltuie bani, văd cheltuielile pe categorii, au acces la instrumente de bugetare și măsuri de securitate sporită precum abilitatea de a utiliza gratuit carduri virtuale de unică folosință sau de a activa setări de siguranță bazate pe localizare și proximitate.

 

0 comentarii 450 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter