Companii

Ministrul Comunicațiilor nu mai are răbdare! Vrea demisia directorului general de la Poșta Română

Dana Badea › Lun, 2017-09-11 11:57
Lucian Șova, Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale cere demisia membrilor Consiliului de Administrație și a directorului general interimar al Poștei. De altfel, compania de stat a desemnat deja o firmă pentru a-i găsi un director general și un director economic dar se pare că ministrul Comunicațiilor nu mai are răbdare până la finalizarea procesului de recrutare. 
Andrei Stănescu, Poșta Română

Ministrul a convocat, luni dimineaţa, o şedinţă de urgenţă la Compania Naţională"Poşta Română" (CNPM) şi a cerut demisia membrilor Consiliului de Administrație şi a directorului general interimar, Andrei Stănescu (foto), din cauza managementului defectuos din ultimul an, scrie Digi24.ro. 

Lucian Șova a decis și să trimită Corpul de control la Poşta Română. Acesta va verifica, între altele, modul de îndeplinire a măsurilor dispuse de Consiliul Concurenței cu ocazia aplicării sancțiunii contravenționale care a condus la acumularea datoriilor către bugetul de stat.

Ministerul Comunicaţiilor atrage atenţia că toată conducerea Poștei Române are obligaţia legală să ia toate măsurile, astfel încât compania să nu ajungă în incapacitate de plată sau insolvenţă. A sta pasiv şi a aştepta ca acţionarul majoritar să-şi majoreze capitalul social, solicitând întâi de toate majorarea indemnizaţiei membrilor Consiliului de Administraţie, nu este în atribuţia unui preşedinte al vreunui Consiliu de Administraţie.

MCSI precizeaza că suma destinată capitalizării CNPR este prevăzută în continuare în bugetul ministerului şi nu este afectată de rectificarea bugetară.

0 comentarii 581 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter