Companii

Miliardarul Vardis Vardinogiannis vrea să își consolideze prezența în România. Marfin Bank intră în portofoliul de afaceri al grecului

Dana Badea › Vin, 2018-07-20 14:16
Unul dintre cele mai bine capitalizate conglomerate de business din Europa, a finalizat achiziția Marfin Bank (fostă Egnatia Bank România), în urma primirii avizului favorabil din partea Băncii Naționale a României (BNR). 
sursa: unsplash

Unul dintre cele mai bine capitalizate conglomerate de business din Europa, a finalizat achiziția Marfin Bank (fostă Egnatia Bank România), în urma primirii avizului favorabil din partea Băncii Naționale a României (BNR). Scopul acestei achiziții este parte a strategiei de investiții în România, grupul elen  achiziționând deja Marfin Leasing și continuă să își consolideze așadar prezența pe piața financiară locală. Grupul  operează în mai multe industrii, precum energie (rafinării, lanț de benzinării, gaze naturale și electricitate), transport maritim și media.
„Credem în potențialul pieței locale și suntem determinați să ne consolidăm în mod sustenabil prezența în România, precum și să generăm valoare adăugată pentru mediul de afaceri local”, a declarat Georgios Taniskidis, reprezentantul Grupului Vardinogiannis în România.

Cu o tradiție de peste 20 de ani pe piața financiară locală, Marfin Bank are 30 de sucursale și un volum al activelor de aproape 2 miliarde lei. În 2017, banca a înregistrat un profit net de 5,7 milioane lei.
Vardis Vardinogiannis este un influent om de afaceri grec, în vârstă de 85 de ani.

Averea sa capitalizează 1,1 miliarde de dolari, locul 4 pe lista miliardarilor greci ai lumii potrivit clasamentului Forbes. El este președintele și acționarul principal al Motor Oil Hellas, Vegas Oil and Gas și implicat în numeroase alte afaceri în domeniul transportului maritim și de gaze. Vardinogiannis a fost inclus în lista celor mai influenți oameni din domeniul transportului maritim în Lloyd's List.

El și soția sa Marianna se numără printre fondatorii consiliului de conducere al lui Robert Kennedy împreună cu Bill Clinton și alți lideri mondiali. 

Vardinogiannis a fost victima unei tentative de asasinare în noiembrie 1990 din care a scăpat datorită mașinii blindate special comandate pentru deplasările din Atena. 

0 comentarii 481 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter