Companii

Institutul Cantacuzino trece în administrarea Ministerului Apărării. Oficialii promit că vor găsi soluții să acopere deficitul de personal

Dana Badea › Vin, 2017-12-22 13:03
Patrimoniului Institutului „Cantacuzino" trece de la Ministerul Sănătății la Ministerul Apărării Naționale. Mihai Fifor, ministrul Apărării, a arătat că există un plan „extrem de riguros de reaşezare" a Institutului, elaborat împreună cu Direcţia medicală a MApN şi actuala conducere a Cantacuzino, potrivit Agerpres. 
sursa: pixabay

Ministrul Apărării a declarat că nimeni nu va pleca de la Institutul Cantacuzino iar directorul institutului va avea statut de „comandant de unitate militară”.

"Nimeni nu pleacă de la Institutul Cantacuzino (...), dimpotrivă, împreună cu domnul prim-ministru Tudose vom găsi soluţia imediat după sărbători să putem să facem încadrări la Institutul Cantacuzino, pentru că este un deficit foarte mare de personal. Poate că una dintre cele mai importante probleme ale acestui Institut este tocmai deficitul de specialişti. (...) De astăzi, Institutul Cantacuzino o să aibă regim de unitate militară, este o discuţie pe care o facem împreună cu şeful Apărării şi cu colegii de la Direcţia medicală şi vom vedea cum balansăm partea aceasta de personal astfel încât lucrurile să intre totuşi într-o rigoare militară. Asta nu înseamnă că tot personalul civil de la Institutul 'Cantacuzino' de mâine va deveni personal militar, nici vorbă de aşa ceva", a afirmat Fifor.

În proiectul de Hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino numărul maxim de posturi finanţate din subvenţii de la bugetul de stat va fi 1075.

Planurile de dezvoltare includ, potrivit declarațiilor ministrului, o invesțiție nouă în Băneasa unde va fi mutată producția de vaccinuri care ar putea fi reluată abia peste doi ani. 

0 comentarii 722 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter