Companii

Firmele au la dispoziție o lună pentru a modifica contractele de muncă

Dana Badea › Vin, 2017-11-17 17:55
Guvernul a introdus, neanunţat, regula prin care vrea să oblige angajatorii să modifice în termen de o lună contractele de muncă, pentru transferul contribuţiilor, potrivit profit.ro.

Soluția a fost introdusă, neanunțat, de Guvern pentru transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, prin derogare de la Legea dialogului social (regula stabilește că negocierea colectivă este obligatorie numai la nivel de unitate, cu excepția cazului în care există mai puțin de 21 de angajați). 

„Inițierea negocierii colective, în unitățile în care nu există încheiat un contract/acord colectiv de muncă, este obligatorie pentru punerea în aplicare a noilor modificări ale Codului Fiscal, în celelalte unități fiind obligatorie, de asemenea, negocierea colectivă a actelor adiționale la contractele și acordurile colective de muncă în vigoare”.

Prevederile se aplică în perioada 20 noiembrie - 20 decembrie 2017. 

Citește și: România ar deveni singura ţară din UE care lasă plata CAS şi CASS exclusiv în sarcina angajatului

0 comentarii 1225 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter