Actual

Comisia Europeană a majorat estimările de creștere economică

Roxana Roseti › Joi, 2017-11-09 18:10
„După cinci ani de recuperare moderată, creșterea europeană s-a accelerat acum. Avem vești bune din multe direcții, mai multe locuri de muncă create, o creștere a investițiilor și consolidarea finanțelor publice”.

Aceasta a afirmat, într-un comunicat de presă, comisarul european pentru Afaceri Economice și Financiare, Pierre Moscovici.
Potrivit Agerpres, Comisia Europeană a majorat estimările de creștere economică în Uniunea Europeană, în 2017, până la 2,3%, și în zona euro, până la 2,2%, relatează agenția EFE. În previziunile macroeconomice de toamnă, publicate joi, Executivul comunitar preconizează pentru 2018 o majorare a PIB până la 2,1% atât în UE cât și în zona euro. Toate aceste cifre sunt superioare celor din previziunile de primăvară ale CE, când Bruxelles-ul a estimat o creștere a PIB de 1,9% în UE în 2017 și 2018 și de 1,7% și 1,8% în zona euro.
De asemenea, oficialul a recunoscut că provocările se mențin „în forma unor niveluri ridicate ale datoriei și ușoare creșteri salariale” și a cerut consolidarea zonei euro pentru a o face “mai rezistentă la viitoarele șocuri”.

Comisia Europeană a explicat că majorarea PIB se datorează consumului privat, unei mai mari creșteri economice la nivel mondial și reducerii incertitudinilor.
Toate economiile din UE vor crește în 2017 și 2018, precum și în 2019, an în care Bruxelles se așteaptă la o majorare a PIB de 1,9% în zona euro și în UE.
În plus, CE a realizat previziunile pentru cele 27 de state membre ce vor rămâne în UE după ieșirea Marii Britanii. În acest scenariu, Executivul comunitar se așteaptă la creșteri ale PIB de 2,4% în 2017, 2,2% în 2018 și 2% în 2019.

0 comentarii 581 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter