Actual

CNN pune România în topul destinaţiilor de vacanţă în 2016

Dana Badea › Mie, 2015-12-30 10:52
După ce a obţinut primul loc în top Lonely Planet 10 regiuni de vizitat în 2016, cu regiunea Transilvaniei, aceeaşi destinaţie este menţionată din nou, de dată această de CNN în topul recomandărilor de vacanţă pentru anul viitor. CNN a întocmit o listă cu 16 zone de vizitat în 2016 iar alături de locuri exotice precum Palau sau Honduras apare şi România. Materialul este realizat de jurnalista Anisha Shah pentru  CNN online.  

Chiar dacă ni se surpă autostrăzile, iar drumurile sunt pline de gropi, străinii nu par să fie deranjaţi de acest lucru. Mai întâi Lonely planet şi acum CNN,  adaugă  regiunea Transilvaniei în topul  destinaţiilor de vacanţă pentru 2016.  Nu ştiu dacă „exotismul” locurilor îi determină pe străini să vină în România dar ştiu că odată ajunşi aici, sigur se mai întorc.

Ce spune jurnalista CNN  despre  România

CNN descrie zona Transilvaniei ca fiind zona centrală a României, situată în interiorul arcului carpatic,  plină de livezi, trasee pentru drumeţii şi zone de schi. Peisaje vaste şi variate, castele şi biserici vechi, întăresc descrierea minunatei zone de care şi Prinţul Charles este îndrăgostit. Jurnalista reaminteşte cititorilor că România este renumită pentru mitul Dracula, vârcolaci şi fantome şi adaugă Castelul Bran pe lista locurilor de vizitat. Delta Dunării este o altă destinaţie recomandată pentru drumeţii, pentru a admira miile de specii de păsări sau pentru pescuit. CNN spune că cele mai bune perioade de vizitat România sunt aprilie-mai şi august-octombrie.
Mongolia este pe primul loc în topul destinaţiilor de vizitat alcătuit de jurnalista CNN, urmată de Papua Noua Guinee. România apare pe locul 16. (întreagă lista o puteţi vedea pe edition.cnn.com).
Iata si topul Lonely Planet: 

Top 10 Regions in Lonely Planet’s Best in Travel 2016

1. Transylvania, Romania
2. West Iceland
3. Valle de Viñales, Cuba
4. Friuli’s wine regions, Italy
5. Waiheke Island, New Zealand
6.The Auvergne, France
7. Hawaii, USA
8. Bavaria, Germany
9. Costa Verde, Brazil
10. St Helena, British Territories

0 comentarii 1282 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter