Trend, Actual

Clasa muncitoare merge într-un altfel de paradis

Roxana Roseti › Mar, 2017-07-11 13:10
Charles Dickens l-a descris ca pe „un loc de refugiu pentru unitățile comerciale, aflate la ieșirea din oraș, și a cazanelor de petrol, ghintuitorilor, a producătorilor de vopseluri și cerneală pentru imprimante și altele asemenea”…

Așa începe CNN relatarea despre Silvertown, o interesantă zonă industrială abandonată. Situat la est de râul Lea, Silvertown se află în imediata apropiere a Tamisei. În secolul al XIX-lea, zona a devenit parte a Londrei, ca parte a parohiei Essex din West Ham.

Transformat în ultimele două secole într-un centru industrial, grație unui industriaș al textilelor – Samuel Winkworth Silver  (după care a și fost redenumit), zona a devenit foarte căutată, în special pentru clasa muncitoare. Dar progresul nu a durat prea mult.
În 1917, o explozie care a avut loc la fabrica Brunner Mond, folosită pentru producția de TNT în timpul Primului Război Mondial, ucis 73 de persoane, a rănit mai mult de 400 și a distrus 900 de clădiri. Deși a supraviețuit atacurilor germane din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a dat semne de revenire, declinul a fost iminent. În mare parte, din cauza industrializării și al fabricilor de tot soiul, care au umplut aerul cu un miros din ce în ce mai greu de suportat. La începutul anilor ‘80, acestea s-au închis, iar rata șomajului a crescut exponențial.

În present, acest loc înregistrează o renaștere spectaculoasă: în 2015, Consiliul Newham a aprobat o sumă de 3,5 miliarde lire sterline (5.3 miliarde dolari) pentru un plan de reabilitare condus de Silvertown Partnership, o coaliție formată din doi dezvoltatori de proprietăți și o bancă de investiții. În cazul de față “regenerarea” va însemna o serie de locuințe noi și o creștere a locurilor de muncă.

0 comentarii 1335 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter