Actual

În top. Companiile cu cea mai puternică prezență în social media

Revista CARIERE › Vin, 2017-06-09 17:15
Revista Biz a lansat a nouă ediţie a Top Social Brands, clasamentul brandurilor cu cea mai puternică prezenţă în social media. 
sursa: pixabay.com

Samsung, Coca Cola şi Avon ocupă primele trei poziţii în ediţia Top Social Brands 2017. Ele sunt urmate de Vodafone, Lidl, Huawei, McDonald's, Orange, Banca Transilvania şi Bitdefender.

Conferinţa a prezentat strategii eficiente de promovare în reţelele sociale şi a identificat tendinţele şi provocările industriei digitale. "Studiul Top Social Brands arată în fiecare an ce branduri au reuşit să se impună având o strategie coerentă şi, în acelaşi timp, este un indicator util companiilor care vor să urmărească ce canale au funcţionat şi cine sunt adevăraţii campioni în comunicarea digitală”, a declarat Marta Uşurelu, redactor şef şi acţionar majoritar al revistei Biz.

Metodologie

În analizarea brandurilor au fost luate în calcul toate tipurile de activități care pot fi desfășurate pentru promovarea în social media: blog de companie / de brand; campanii pe bloguri / cu videobloggeri; pagina de Facebook; aplicații Facebook; cont de Twitter; cont de companie pe LinkedIn; cont YouTube; cont Google+; cont Instagram; activități de brand (promovare, interacțiune, customer care) în noi rețele sociale (Snapchat, Periscope, WhatsApp); campanii de promovare sau endorsement pe paginile de Facebook ale unor celebrități; campanii de advertising (paid media) în rețele de socializare de nișă și aplicații mobile (Shazam, Instagram, Twitter, Foursquare, Flipboard); proiecte speciale video; alte conturi de social media (Pinterest, Flickr, Wikipedia, Snapchat, Tumblr etc) sau alte activități in afara celor menționate mai sus.

Top Social Brands 2017 a rezultat în urma ponderării rezultatelor înregistrate de branduri în două clasamente preliminare: topul ZeList (apariții și viewership) – (35%) și topul realizat de revistă pe baza chestionarelor completate de companii și a cercetării proprii asupra peisajului social media din România (65%).

Studiul s-a desfășurat în intervalul 30 aprilie 2016 – 30 aprilie 2017.

Clasamentul celor 75 de branduri poate fi accest pe site-ul www.revistabiz.ro. 

0 comentarii 961 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter