Actual, Hobby, Inspiratie, Inspirație

Cele mai ieftine mașini electrice pe care le poți cumpăra acum în România

Ionuț Axinescu › Vin, 2017-07-14 15:37
Sufocați de poluarea din marile orașe, tot mai mulți europeni renunță la mașinile pe benzină, motorină sau gaz în favoarea unora electrice. Statisticile arată că, în prezent, în lume circulă peste două milioane de vehicule electrice, iar numărul este într-o continuă creștere. Drept urmare, constructorii auto oferă tot mai multe variante pentru transportul „verde”.

În România, mașinile electrice nu sunt (încă) foarte populare, mai ales din cauza prețurilor mari și a lipsei infrastructurii pentru alimentarea cu energie. Totuși, statisticile arată că în anul 2016, românii și-au cumpărat peste 1.000 de mașini electrice sau hibrid, dublu comparativ cu 2015. În același timp, s-au dublat stațiile de încărcare din țară, ceea ce demonstrează că românii devin interesați de mijloacele de transport care nu emit noxe.


CITEȘTE ȘI: Ce faci când managerul tău nu te ascultă?
În caz că nu-ți permiți o Tesla (și nici nu te mulțumești cu modelul minimalist Renault Twizy, care costă 6.750 de euro și are 5 CP), dar ești tentat să faci acest pas, ți-am făcut o listă cu cele mai convenabile - din punct de vedere al prețului de achiziție - mașini pur electrice (nu hibrid!) pe care le poți achiziționa din Romînia:

BMW I3 94 Ah

Modelul produs de cei de la BMW are patru locuri și un preț de la 37.485 de euro. Anul trecut, I3 a fost cel mai vândut autoturism electric din România. Mașina are o autonomie de minimum 200 de kilometri, dar, în condiții optime, poate rula fără să fie alimentată chiar și 300 de kilometri. Din punct de vedere al performanței, motorul electric de 125 kW (echivalentul a 170 CP) atinge 100 km/h în 7,2 secunde.


CITEȘTE ȘI: Cum îți dozezi energia ca să nu mai fi foarte obosit după o zi de muncă
De asemenea, modelul are opțiunea cu range extender, care dispune în plus de un motor termic pe benzină folosit ca generator de energie electrică suplimentară. Această versiune începe de la 42.066 de euro, iar emisiile de CO2 sunt între 12 și 13 grame pe kilometru.

KIA SOUL EV

Prima mașină electrică a mărcii sud-coreene nu face rabat de la performanță. Are o autonomie de maximum 210 kilometri la o încărcare completă (care durează cinci ore la o priză obișnuită) și preț de pornire de 33.665 de euro. Viteza maximă pe care o poate atinge Soul EV este de 145 km/h, iar mașina prinde suta de kilometri în mai puțin de 12 secunde. Versiunea electrică a KIA vine cu o motorizare de 81,4 kW (echivalentul a 109 CP).

RENAULT ZOE

Noul model Zoe are un preț care pornește de la 31.000 de euro și oferă o autonomie de maximum 400 de kilometri (în condiții ideale) și 300 de kilometri în condiții reale. Spre deosebire de precedentele versiuni Zoe, modelul acesta nu mai impune plata unei rate lunare pentru acumulatori. Acum, aceștia sunt incluși în prețul mașinii, care vine cu un motor de 68 kW, echivalentul a 92 CP.

MITSUBISH I-MIEV

Modelul I-Miev al constructorului japonez costă, în cea mai accesibilă variantă a lui, 30.940 de euro. Autonomia bateriei este de cel mult 160 de kilometri, în timp ce viteza maximă pe care o atinge un i-Miev este 130 km/h. Autoturismul japonez, cu putere de 49 kW (echivalentul 66 CP), prinde suta de kilometri în aproape 16 secunde.

VOLKSWAGEN E-UP!

Noul model electric al celor de la Volskwagen are patru uși și un preț care pornește de la 25.837 de euro. e-Up! este o mașină de clasă mini, cu motorizare de 60 kW (82 CP). Autonomia maximă a acestui model este de 160 de kilometri. Atinge suta de kilometri în 12,4 secunde, iar viteza maximă pe care o dezvoltă este de 130 km/h.

SMART ELECTRIC DRIVE

Variantele cu propulsie electrică a mașinii de oraș produsă de Daimler sunt Fortwo (caroserie cu două portiere) și Forfour (cu patru portiere). Prețul pentru Fortwo este 22.078 de euro, în timp ce Forfour ajunge la 22.738 euro. Ambele sunt echipate cu motoare electrice de 60 kW (adică 82 CP). Bateria de 17,6 kWh poate fi încărcată în aproximativ trei ore și jumătate, având autonomia de circa 170 de kilometri.

RENAULT KANGOO Z.E.

Prima utilitară electrică a constructorului francez costă, în varianta cu două locuri, 16.800 de euro. Motorul Kangoo Z.E. are putere de 44 kW (60 CP), iar bateria o autonomie între 80 și 125 de kilometri. O încărcare completă a bateriei durează până la nouă ore.  

0 comentarii 2216 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter