Actual

Ce stim si ce nu stim despre oamenii productivi

Oana Stinga › Sâm, 2014-09-20 14:07

Intentia de a dezvolta multe proiecte in paralel si de a trai o viata plina de sens a atras dupa sine un gest simplu: mult mai multa organizare si citeva obiceiuri de respectat cu religiozitate. In esenta, productivitatea reflecta modul simplu si clar de organizare a propriei vieti, astfel incit sa simti echilibrul in tot si in toate. 

Recunosc cu mandrie, ca pe zi ce trece ma consider un om tot mai productiv, cu obiceiuri deja bine impamintenite si acest fapt imi confera un confort interior aparte. Cum lucrurile bune merita impartasite cu semenii, iata cele 4 obiceiuri adoptate in ultimul an cu care sunt convinsa ca toti oamenii productivi sunt deja familiarizati.

1. Timpul ne este prieten

Imi place sa spun ca am intotdeauna timp pentru tot ceea ce setez , vreau sa intreprind si este important pentru mine. In acelasi mod in care planific intilnirile de business, am inceput sa planific „intilnirile cu mine”, cu prietenii, timpul liber, timpul cu familia. Este important sa stapinim timpul si nu invers. Stiu ca ziua au doar 24 de ore si mai stiu ca in fiecare zi este foarte important sa ma bucur, sa creez, sa intilnesc oameni noi si sa dau sens vietii mele.

2. Rutina de dimineata este ne-negociabila

Dimineata este momentul cand ne conectam cu noi insine si setam intentia pentru intreaga zi. Este timpul perfect pentru yoga sau reflectie, pentru plimbare sau pentru a scrie intr-un jurnal. De-a lungul anilor, am experimentat diverse practici de conectare cu mine insami si am simtit diferenta. In aceste zile, ora de alergare in parc urmata de citeva minute de relaxare pe iarba reprezinta rutina mea de dimineata, care ma incarca cu acel tip de energie necesara pentru „a schimba lumea”.

3. Sportul inseamna energie

Miscarea inseamna viata, iar orele de sport inseamna multa energie deblocata si pusa in joc. Sunt convinsa ca sportul ne seteaza mintea spre performanta, iesirea din zona de confort si depasirea propriilor limite. Una din cartile mele favorite – „Jurnalul scriitorului ca alergator de cursa lunga” scrisa de Haruki Murakami, mi-a influentat mult perspectiva legata de maraton – descriindu-l in primul rand ca pe un exercitiu mental, vizibil ulterior in plan fizic si mi-a demonstrat inca o data legatura dintre performanta in sport si in profesie. Scriitorul, un maratonist cu o istorie de participare la maratoane de peste 30 de ani creaza o opera de o valoare incontestabila si are o cariera reputabila in lumea academica.

4. Stim sensul cuvintului "focus"

Atunci cand timpul este de partea ta, ai intentia de creezi valoare si iti asumi responsabilitatea propriilor actiuni, concentrarea sau focusul devin calea cea mai probabila spre a face lucrurile posibile. In acelasi timp, oamenii productivi stiu sa spuna „nu” proiectelor, situatiilor si oamenilor cu care nu rezoneaza indeajuns pentru a se implica sau a merge alaturi.

La un moment dat, nevoia de implinire, echilibru, frumusete, conectare cu natura si munca plina de sens au facut ca cele 4 obiceiuri de mai sus sa devina gesturi pur si simplu firesti, neproducind niciun fel de efort interior. Dimpotriva, toate cele 4 obiceiuri decurg din interior, fapt ce la face usor de pus in practica, zi dupa zi.


Business Consultant, Life&Executive Coach

Rolurile asumate in cei 20 de ani munca in publicitate si marketing (produse farmaceutice  si nutritie) in diverse companii multinationale (Novartis, Boehringer Ingelheim, Danone, Herbalife), cei 15 ani in dezvoltare personala si coaching si mai ales propriul meu proces de auto-cunoastere au avut un scop clar si bine definit: acela de a ma transforma intr-o fiinta autentica, care se cunoaste pe sine, are un mesaj si un rol bine asumat in societate, traind liber si responsabil in fiecare zi.

0 comentarii 1837 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter