Actual

Ce se întâmplă cu medicii care nu sunt cadre didactice

Dana Badea › Sâm, 2016-03-19 12:01
Parlamentarii vor să elimine discriminările din Legea reformei în domeniul sănătăţii, aprobată în 2014. Astfel ei vor să modifice articolul din lege care prevede obligativitatea ca medicii care vor să ocupe un post de conducere în spital, trebuie să fie profesori universitari. 

Medicii care nu sunt cadre didactice vor putea fi numiţi şef de secţie, șef de laborator sau director medical, potrivit noii propuneri de modificare a legii depuse la Senat. Iniţiatorii proiectului de modificare a acestei legi propun modificarea articolului 184, alineatul 6, care prevede în forma actuală că: ”În spitalele clinice, secţiile, laboratoarele şi serviciile medicale clinice, funcţia de şef de secţie, şef de laborator, şef de serviciu medical şi director medical poate fi ocupată de un cadru didactic din învăţământul superior medical, la recomandarea Senatului instituţiei de învăţământ superior în cauză, cu aprobarea managerului şi cu avizul Consiliului de Administraţie al spitalului,” scrie news.ro.

Parlamentarii justifică inițiativa prin faptul că modificarea adusă în 2014 legii privind reforma în domeniul sănătăţii a avut ca efect schimbarea multor şefi din cadrul spitalelor chiar dacă aceştia sunt profesionişti, cu experienţă în domeniu, pentru simplul fapt ca nu erau cadre universitare.  

0 comentarii 625 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter