Actual

Ce salarii au programatorii

Dana Badea › Vin, 2016-03-25 12:59
Tendința de creștere a numărului de locuri de muncă pentru specialiștii din IT&C a generat o concurență ridicată pe piața forței de muncă. În acest sens, angajatorii oferă pachete salariale atractive și inovative candidaților.
Sursa: Shutterstock

Consulteam a realizat cu sprijinul Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii IT un studiu privind salarizarea din 43 de companii din IT&C din România.
Dintre programatori, poziţia de Java Developer este cel mai bine plătită, cu un salariu net lunar cuprins între 1300 euro şi 1750 euro, cu valori chiar mai mari în funcţie de senioritate. Studiul include date salariale ale dezvoltatorilor de limbaje de programare precum Java, .Net, C++, PHP, IOS.

Pe ansamblu, salariile din IT&C vor creşte, în medie, cu 6% în 2016, în scădere față de 2015 (7%). Pentru o poziţie de iOS Developer, salariul mediu oferit de angajatorii din Capitală este cu 9% mai mare decât cel oferit în alte orașe din țară. La nivel regional, a crescut numărul companiilor de IT&C din Cluj, Timişoara, Braşov, Galaţi, Craiova, Tîrgu Mureş.

0 comentarii 2848 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter