Actual

Ce obiective profesionale au „Millennialii”?

Sebastian Radu › Joi, 2016-07-14 12:21
Ce obiective profesionale au Millennialii? Conform unui studiu al iSense, pentru grupul Lowe, deși peste jumătate dintre reprezentanții generației Millennials susțin că sunt mulțumiți cu locul lor de muncă, doar 20% l-ar recomanda altor persoane. De asemenea, doar jumătate dintre tineri își doresc o carieră la actualul loc de muncă.

Studiul analizează două categorii de vârstă ce formează generația Millennials, sub și peste 25 de ani, și oferă o comparație între aceștia și totalul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, angajate sau în căutarea unui loc de muncă. Datele arată că fidelitatea tinerilor față de locul de muncă este mai mică, aceștia aflându-se deja la al doilea (18-25 ani) sau la al treilea job (26-34 ani). Mai mult, doar 40% (18-25 ani), respectiv 49% (26-34 ani) lucrează în domeniul în care s-au pregătit.

Este de remarcat faptul că tinerii vor sa se îndepărteze de domeniul în care lucrează cei mai mulți dintre ei: alimentație, comerț, restaurant, vânzări și turism, fiind mai interesați de domeniile IT, telecomunicații, management, marketing și comunicare.

Tinerilor cu vârsta între 18-25 de ani le place să socializeze la locul de muncă. Astfel, ei consideră că sunt mai sociabili la birou (80% vs. 71% total angajați), dar mai puțin sociabili în viața de zi cu zi (67% vs. 71% total angajați).

Principalii factori care îi determină să accepte un job sunt programul (48% dintre ambele categorii de vârstă) și salariul (pentru 39% din 18-25 ani, respectiv 42% din 26-34 ani). Millennials de 18-25 de ani lucrează, în medie, 8,3 ore pe zi și câștigă un salariu lunar mediu de 1.388 RON, însă își doresc să câștige cu aproximativ 1.408 RON mai mult, în timp ce tinerii din categoria 26-34 de ani lucrează, în medie 8,7 ore pe zi, câștigă aproximativ 1974 RON pe lună și își doresc cu 1.342 RON mai mult. În schimb, doar 18% dintre cei de 26-34 de ani, respectiv 34% dintre cei de 18-25 de ani sunt mulțumiți de creșterile salariale din ultimele 12 luni.

Millennials se apropie de celelalte generații și când vine vorba despre obiective profesionale, siguranța locului de muncă, veniturile mari și dezvoltarea profesională fiind pe primele locuri, însă se remarcă interesul lor mai ridicat față de cel al altor generații pentru poziții de management (29% din 18-25 ani, 28% din 26-34 ani) și pentru afaceri proprii, ce le oferă mai multă libertate (32%, respectiv 31%).

De asemenea, tinerii evită companiile de stat (până în 20% lucrează în companii de stat vs. 37% total angajați). Cei de 18-25 de ani preferă multinaționalele (41%), în timp ce Millennials de 26-34 de ani au lucrat deja în multinaționale și acum vor business-uri locale (50%).
 
„Multe dintre companiile care activează în acest moment pe piața noastră, indiferent de sectorul de activitate, se confruntă cu provocări foarte mari de recrutare și retenție a tinerilor din cohorta Millennials pentru că nu știu cum să-i abordeze și să comunice cu ei”, spune Hortensia Năstase, Vicepreședinte Creative Services, Grupul Lowe România.

„Millennials sunt mai exigenți cu angajatorul și mai puțin atașați de job. Caută online informații despre compania care îi cheamă la interviu, despre posibilul viitor manager. Acum, mai mult decat oricând, este important pentru companii să își gestioneze imaginea de angajator și să investească în programe de motivare și fidelizare a acestora”, adaugă Traian Năstase, Managing Partner iSense Solutions.

0 comentarii 1581 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter