Actual

Ce modificări vrea să aducă Ministerul de Finanțe Codului Fiscal

Dana Badea › Sâm, 2016-03-19 10:55
Ministerul Finanțelor propune modificarea legii privind contribuția la sănătate, în regim de urgență. Măsura vizează aproximativ trei milioane de români fără venituri, care erau obligaţi să plătească lunar 57 de lei pentru sistemul de sănătate.

Persoanele fără venituri vor putea alege cum să plătească contribuția de sănătate anunță Ministerul Finanțelor Publice care propune modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

Astfel modificările vizează persoanele fără venituri sau persoane care realizează venituri lunare exclusiv din investiții și/sau din alte surse sub nivelul valorii salariului de bază minim brut pe țară. Acestea pot opta fie pentru plata lunară a contribuției la sănătate, fie la momentul accesării serviciilor medicale, anunță ministerul printr-un comunicat.  

„Persoanele fizice, indiferent de cetăţenie, care au domiciliul ori reşedinţa într-un stat cu care România nu are încheiate acorduri privind sistemele de securitate socială sau care nu intră sub incidenţa legislaţiei europene aplicabile în domeniul securităţii sociale, şi care nu se află în România pentru o perioadă mai mare de 90 de zile consecutive, nu au calitatea de contribuabili la sistemul de asigurări sociale de sănătate”.

O altă modificare adusa legii Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal este introducerea în categoria contribuabililor a unităților care trimit personal civil și militar în misiune permanentă în străinătate. 

0 comentarii 585 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter