Actual

Ce cadouri primesc doamnele de 8 martie la locul de muncă

Marius Dobre › Mie, 2013-02-27 14:04

Luna femeilor, de multă vreme sărbătorită în viața personală, se extinde și în mediul profesional. Cadourile de 8 martie din partea firmelor pentru angajate au devenit deja o tradiție, un semn de apreciere și o excelentă ocazie de a oferi o recompensă care le bucură pe acestea, însă este în avantajul companiei. Care este secretul ?

Sursa: istockphoto.com

Ziua de 8 martie aduce pentru companiile din România o oportunitate destul de puţin cunoscută de a-şi recompensa angajatele, cu costuri de până la 2 ori mai mici decât în mod obişnuit. Conform legislaţiei, firmele private pot oferi de 8 martie, către angajatele proprii, tichete sau carduri cadou în valoare de până la 150 lei.

De 8 martie, aceste sume sunt deductibile și scutite de taxele salariale şi patronale care se aplică bonusurilor sau primelor (contribuții sociale de sănătate, șomaj, concedii etc), şi care pot ajunge până la 50% din suma oferită.

Tichetele cadou reprezintă varianta elegantă a darurilor în natură sau în bani, putând fi cheltuite liber în zeci de mii de magazine, pentru a cumpăra orice tip de produse pe care doamnele și le-ar putea dori. Ticket Cadou sunt acceptate în cea mai vastă reţea de magazine și comercianți afiliaţi din România.

“Cu Ticket Cadou, angajatorii sunt convinși că fiecare salariată primește exact ceea ce-şi doreşte de 8 martie”, este de părere Iulian Alexe, directorul de marketing al Edenred, cea mai mare companie emitentă de tichete și carduri de beneficii extrasalariale.

O variantă mai modernă a tichetelor cadou este cardul cadou Compliments, unic în prezent în România și care conferă cea mai mare deductibilitate fiscală.

Acesta este primul card preplătit adresat exclusiv companiilor, care îl pot oferi cadou nu doar salariaților, ci și clienților sau partenerilor de afaceri.

Cardul Compliments este dezvoltat în colaborare cu MasterCard şi funcţionează similar cu un card de debit obişnuit, care însă nu permite retragerea de numerar de la bancomate.

Cardul este destinat utilizării de către persoanele juridice, atât în scopul acordării lor drept cadouri către proprii angajați de Crăciun, de Paște, de 1 iunie – pentru copiii minori ai salariaților sau de 8 martie – pentru angajate, cât și în scopuri de marketing sau de protocol.

În cazul acordării acestor carduri angajatelor,cu ocazia zilei de 8 Martie, în limita unei sume de 150 lei, nu se datorează nici impozit pe venit și nici taxe și contribuții sociale, nici la nivel de angajat și nici la nivel de angajator.

Tichetele cadou şi cardurile Compliments pot fi oferite de companii şi clientelor sau partenerelor de afaceri, caz în care sumele oferite sunt deductibile, fiind încadrate la cheltuieli de marketing sau protocol.

0 comentarii 5438 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter