Actual

Povestea lui Sundar, omul calm și cu viziune: De la o casă fără telefon și televizor, la una dintre cele mai râvnite funcții

Roxana Roseti › Mie, 2017-05-03 15:45
Directorul general al Google, Sundar Pichai, a primit o compensaţie mare în 2016, dublu față de anul precendent.  
Salariul de bază al lui Pichai a fost de 650.000 de dolari, iar 372.000 de dolari au reprezentat cheltuieli pentru securitatea personală şi zboruri. Directorul general al Google a primit o compensaţie în valoare de 198,7 milioane de dolari pentru promovarea în funcţia de director general şi pentru „numeroasele produse lansate cu succes”, se arată într-un document Google, citat de CNN.

Pichai, care face de mult timp parte din compania Google, a preluat funcţia de director general în urma restructurării din 2015. Larry Page, cofondatorul Google şi fostul director general, a cedat poziţia pentru a se concentra pe dezvoltarea unor noi afaceri sub umbrela Alphabet.

Din 2015, de când Pichai a devenit director general, Google şi-a majorat vânzările din reclame şi YouTube şi a investit în hardware şi cloud computing. În 2016, Google a lansat noi smartphone-uri, un kit de realitate virtuală şi un speaker inteligent controlat prin voce asemănător cu Amazon Echo.
Categoria „alte venituri” ale companiei, care include serviciile de cloud şi hardware, a ajuns la aproape 3,1 miliarde de dolari, în ultimul trimestru analizat, cu 50% mai mult faţă de acelaşi trimestru de anul trecut.
 
Își va aminti toată viața momentul în care tatăl său a riscat

Totuși, care este povestea lui Sundar? S-a născut în India, s-a mutat în SUA în 1993 pentru a-și continua studiile, obținând un master la Stanford și un MBA la Wharton School of Business, s-a alăturat Google în anul 2004, în perioada în care compania a lansat Gmail…
Datele lui biografice însă nu sunt chiar atât de…simple. În sensul că viața lui a avut o evoluție spectaculoasă. Așadar, Sundar s-a născut în orașul Chennai din India, mama sa lucrând ca stenografă, iar tatăl, ca inginer electrician. Locuia într-un apartament cu două camera, împreună cu părinții și fratele mai mic.
Sundar a excelat la învățătură, reușind să fie admis la Institutul indian de Tehnologie din Kharagpur, un loc prestigios. În 1993 a obținut o bursă la Stanford University, iar tatal său a încercat să obțină un împrumut de 1.000 de dolari pentru a-i plăti biletul de avion. Nu a reușit și a scos 1.000 de dolari din economiile familiei, echivalentul salariului sâu pe un an. Sundar își va aminti toată viața momentul în care tatăl său a riscat aproape totul pentru ca el să poată merge la studii. Restul e poveste a destinului…

După alăturarea la Google, în 2004, Sundar Pichai a lucrat la mai multe produse cu impact major. După ce a lucrat la Google Toolbar, a fost unul dintre oamenii cheie din spatele browser-ului Chrome și Google Apps. În 2013, a fost pus în fruntea Android. Succesul acestor produse, la cârma cărora a stat el, l-a propulsat în linia celor mai importanți oameni din companie. În rarele sale apariții în presă, Pichai este descris ca fiind un individ calm, empatic și cu viziune. A amortizat conflicte interne, a reusit să conducă echipa și să promoveze oamenii, fiind descris ca un manager deschis și de bază. Rămâne de văzut ce va mai face atât cu tehnologia, cât și cu…banii!
 
 
 
 

0 comentarii 3694 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter