Actual

Cărți noi pentru lideri, antreprenori și cititori curioși

L.G. › Dum, 2015-11-22 09:59
Cărțile sunt o sursă importantă de informare și dezvoltare personală, chiar și în această perioadă de explozie a traficului online. Editurile au venit cu titluri interesante și la această ediție a Târgului Gaudeamus, iar noi am selectat câteva care s-ar putea să vă intereseze. 

Elon Musk - Tesla, SpaceX și misiunea construirii unui viitor fantastic, Editura Publica

Jurnalistul Ashlee Vance face o incursiune în viața și cariera unuia dintre cei mai îndrăzneți om de afaceri din Silicon Valley. Potrivit Editurii Publica, el a obținut chiar exclusivitatea publicării acestor informații de la Musk, de la familia și prietenii săi. Într-o perioadă în care nenumărate companii sunt interesate mai degrabă să câștige bani și mai puțin să-și asume unele riscuri în dezvoltarea unor tehnologii radicale, Musk iese în evidență prin dinamism și curajul de a intra – și revoluționa – trei industrii diferite.

De ce eșuează națiunile. Originile puterii, ale prosperității și ale sărăciei, de Daron Acemoglu și James A. Robinson, Editura Litera

Considerați de Francis Fukuyama doi dintre cei mai importanţi experţi din lume în domeniul dezvoltării, Acemoglu și Robinson arată de ce nu geografia, bolile sau cultura, ci chestiunea instituţiilor şi a politicii explică, mai degrabă, de ce unele naţiuni sunt bogate şi altele sărace. „Autorii demonstrează, în mod convingător, că ţările ies din sărăcie numai când au instituţii economice adecvate, mai ales proprietate privată şi concurenţă“, spune Gary S. Becker, Laureat al Premiului Nobel pentru Economie.

Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu - "Dialoguri de duminică. O introducere în categoriile vieţii", Editura Humanitas

Andrei Pleşu a spus, la evenimentul de lansare, că aceasta este prima carte pe care a scris-o împreună cu Gabriel Liiceanu, iar ceea ce au încercat să facă a fost să "reabiliteze" două deprinderi: statul de vorbă și căzutul pe gânduri. Gabriel Liiceanu a adăugat că volumul este despre lucruri care privesc pe toată lumea. "Filosofia şi discuţia despre temele grave ale vieţii nu înseamnă a vorbi pe neînţeles despre teme înalte, ci a vorbi despre lucruri care privesc pe toată lumea. Or, lucrurile despre care este vorba în cartea asta nu numai că privesc pe toată lumea, ci sunt ţesutul însuşi al vieţii noastre", a spus Gabriel Liiceanu.

Emil Hurezeanu - "Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2016", Editura Curtea Veche

Volumul conține articolele publicate jurnalistului Emil Hurezeanu din perioada 1996-2015 și ilustrează evoluția societății românești în ultimii 20 de ani. Analizele se referă la evenimente interne și internaționale și sunt scrise din perspectivă politică, socială, civică și culturală. Potrivit editurii, cartea pune în perspectivă cele mai importante evenimente interne și internaționale petrecute în ultimele două decenii și oferă cititorului instrumentele necesare pentru o interpretare realistă și logică, în același timp aducând previziuni referitoare la viitorul României. 

0 comentarii 914 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter