Companii, Legal, Actual

Care e compania care dă bani angajaților concediați pe motiv de hărțuire sexuală

Dana Badea › Vin, 2017-04-21 17:11
Când ești vedetă la Fox News primești bani chiar dacă ești acuzat de hărțuire sexuală. Bill O’Reilly, concediat în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală, ar pleca de la Fox News cu o sumă de până la 25 de milioane de dolari, scrie New York Times. 
sursa: democracynow.org

Jurnalistul Bill O'Reilly, un prezentator vedetă al postului american de știri, a fost concediat de conducerea acestei televiziuni în urma ameninţărilor de boicot din partea advertiserilor. La o zi după ce a fost înlăturat de la Fox News, au apărut zvonuri că jurnalistul nu ar pleca cu mâna goală ci cu plăți compensatorii, respectiv salariul pe un an. Această informație a fost întâmpinată cu "scandaluri" și "dezgust", de către unii angajați și critici din afara companiei, care au răspândit știrea că o figură puternică de la știri ar putea profita chiar și după ce s-au făcut mai multe acuzații de hărțuire sexuală împotriva sa. În ianuarie, Fox News a plătit editorului de știri Julie Huddy (foto), o sumă cu șase cifre pentru a băga sub preș afirmațiile că Bill O'Reilly ar fi hărțuit-o sexual în mod repetat.

O'Reilly, în vârstă de 67 de ani, a fost forțat săptămâna aceasta să-și dea demisia după ce mai multe femei s-au plâns de comportamentul său. Mai grav este că el a fost demis la nouă luni după ce și președintele fondator al rețelei, Roger E. Ailes, a fost demis din cauza unui scandal de hărțuire sexuală. Ailes a primit un pachet de „doar” 40 de milioane de dolari când a plecat.

Rupert, Lachlan și James Murdoch, directorii executivi ai Fox News, au anunțat plecarea lui O'Reilly printr-un comunicat în care precizau că sunt pentru "un angajament consecvent în promovarea unui mediu de lucru bazat pe valorile încrederii și respectului. "

Pachetul lui O'Reilly ar rotunji suma totală a plăților legate de acuzațiile de hărțuire sexuală de la Fox News la peste 85 de milioane de dolari și care sunt virate de societatea-mamă a rețelei, 21st Century Fox. Până acum 65 milioane dolari au fost plătite bărbaților care au fost concediați din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală.

0 comentarii 1320 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter