Actual

Caravana HR Cafe, la final

Andreea Udrea › Vin, 2011-06-24 08:52

Leadership. Performanta. Personalitate – caravana HR CAFE s-a desfasurat cu succes in cele trei locatii: Brasov, Sibiu, Pitesti in perioada 14-16 iunie 2011.  Ne-am adunat cu totii la o masa rotunda si la o cafea buna si am incercat sa impartasim din experienta noastra, oameni de HR, bunele si relele de care ne lovim.

Leadership. Performanta. Personalitate – caravana HR CAFE s-a desfasurat cu succes in cele trei locatii: Brasov, Sibiu, Pitesti in perioada 14-16 iunie 2011.  Ne-am adunat cu totii la o masa rotunda si la o cafea buna si am incercat sa impartasim din experienta noastra, oameni de HR, bunele si relele de care ne lovim.

Caravana HR CAFE a prezentat contributia semnificativa a leadership-ului si impactul  financiar pe care il are aceasta asupra business-ului. Conform lui David Dotlich si Peter Cairo, esecul in leadership este un fenomen comportamental. Este normal sa ne punem intrebari despre impulsurile noastre negative ca lideri, sa investigam de ce facem lucruri care ii ranesc pe ceilalti, pe noi insine si organizatiile noastre. Daca ne gandim mai bine, aceasta parte intunecata este adesea considerata un tabu pentru mass-media de afaceri. Traim intr-o cultura a celebritatilor in care liderii trebuie sa fie perfecti, iar leadership-ul e ceea ce conteaza in business-ul nostru.

"Proiectul Caravanei HR Cafe mi-a dat ocazia sa intalnesc profesionisti in resurse umane pasionati de oameni si lideri preocupati de echipele pe care le coordoneaza. O experienta utila care sunt convinsa ca se va continua firesc cu proiecte frumoase in folosul companiilor cat si al angajatilor acestora”, impartaseste cu noi Mihaela Feodorof, Managing Partner, Yourway si partener-ul nostru in proiectul HR Café.

  • Leadership-ul face diferenta in business, cu rezultatele financiare de 13 ori mai bune
  • Leadership-ul garanteaza un nivel superior de angajament al oamenilor
  • Liderii de top performanti aduc un plus de $25,000,000 organizatiei in timpul unui mandat de durata medie comparativ cu cei mediocri, Barrick, Day, Lord, & Alexander (1991)
  • Costul unui lider de top care esueaza poate ajunge la peste  $2.7 millioane, Smart (1999)

In situatia in care liderii, impreuna cu ceilalti angajati si un context favorabil dauneaza anumitor elemente sau intregii organizatii, atunci apare fenomenul de leadership distructiv.  Daca leadership-ul distructiv este definit in termeni de consecinte nocive, atunci poate fi posibil ca liderii "buni" sa produca rezultate proaste si liderii mai putin potriviti sa produca rezultate dezirabile. Cei mai neadecvati lideri politici si de afaceri - Hitler, Stalin, Charles Keating, Dennis Kozlowski - au dat valoare catorva dintre ideologiile lor; si chiar liderii mult apreciati pot face, uneori, greseli nefericite - de exemplu, respectabilul CEO al Coca-Cola, Roberto Goizueta, care a fost asociat cu esecul "new Coke".

Cercetarile lui Robert Hogan  arata ca liderii sunt caracterizati de o nevoie de putere si sunt constienti de distinctia intre nevoile de putere socializata si personalizata. Liderii cu nevoi de putere personalizata folosesc autoritatea "...intr-o maniera agresiva, in scopuri de intensificare a propriei puteri si in detrimentul subordonatilor si ale organizatiilor".  Sunt impulsivi, iresponsabili si extrem de punitivi.

De ce acesti CEO extrem de talentati nu pot face lucrurile asa cum trebuie? De ce liderii care isi doresc cu adevarat sa faca ceea ce trebuie sfarsesc prin a face exact ce nu trebuie? Sunt doua intrebari destul de sensibile pentru noi, dar si pentru business-urile noastre. Desi multe companii nu recunosc, intreaga conducere este alcatuita din fiinte umane, care au defecte. Trebuie sa constientizam faptul ca si fiintele umane cu defecte pot fi mari lideri si ii putem ajuta.

Ca sa impartasim cu dvs cateva dintre marturiile primite:

“Felicitari pentru evenimentul organizat! Si noi va multumim pentru oportunitatea de a ne reintregi din cand in cand echipa HR Sibiana, pentru a ne impartasi experientele, precum si de a afla de noile si interesantele voastre proiecte. Va dorim succes, mai departe, la evenimentele pe care le-ati pregatit si celorlalte orase si sa ajungeti cu bine acasa” - Ana Ghisoiu, Specialist Resurse Umane, Scandia Romania

“Multumim mult pentru ziua de ieri, a fost un eveniment reusit, sunt convinsa ca vor urma si altele” Aurelia Lupu, HR Manager, Miele Romania

Multumim tututor partenerilor cu care am lucrat, care au fost receptivi fata de proiectul caravana HR CAFE si, pe parcurs, au facut posibila desfasurarea acestui eveniment.

Multumim Yourway, Mihaelei Feodorof

Multumim Editura Cariere


Andreea Udrea

Senior Key Account Manager
Hart Consulting 

0 comentarii 3429 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter