Actual, Piața Muncii/Employment

Brexit: Italia înfiinţează un task force care trebuie să convingă firmele să se mute din Londra la Milano

Constantin Pescaru › Vin, 2017-02-17 12:05
Italia a pregătit un task force pentru a „fura” firmele din domeniul financiar care activează deocamdată în Londra şi vor să se mute în altă parte după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. 
Foto: Pixabay

Ţara peninsulară a înfiinţat un grup de lucru pentru a încerca să convingă băncile, firmele ce se ocupă cu investiţii de capital şi companiile de gestionare a activelor financiare să se mute din Londra la Milano, potrivit Bloomberg.

Grupul de lucru va fi coordonat de guvernul italian şi va fi format din reprezentanţi ai Băncii Centrale a Italiei, ai Autorităţii de reglementare a pieţelor financiare (Consob) şi ai municipalităţii din Milano, pentru a negocia cu firmele şi instituţiile care caută alternative în UE după Brexit.

Ministrul italian de Finanţe, Pier Carlo Padoan, a explicat că ţara lui va acorda unele faciloitati firmelor din domeniul financiar care vor să se mute din Londra la Milano, cum ar fi exceptarea de la plata impozitelor timp de trei ani pentru 90% din remuneraţia profesorilor şi cercetătorilor, precum şi exceptarea de la plata impozitelor timp de cinci ani pentru 50% din remuneraţia directorilor şi experţilor.
 
Oraşul Milano are însă rivali puternici. Oficalii din Dublin, Frankfurt şi Paris sunt de asemenea interesaţi să atragă bancherii din Londra în contextul Brexit, cu toate că e posibil ca o parte din operaţiunile din Marea Britanie să fie mutate în New York după ieşirea ţării din UE.

Miza e una mare: Bruegel, un think tank cu sediul la Bruxelles, estimează că UK va pierde cam 30.000 de joburi din industria serviciilor financiare şi din domeniile conexe după Brexit.

0 comentarii 631 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter