Actual

Bloomberg vrea să facă o donație de onoare

Roxana Roseti › Joi, 2018-04-26 17:25
"America şi-a luat un angajament, iar eu, în calitate de american, consider că dacă guvernul nu îl îndeplineşte, atunci avem cu toţii o anumită responsabilitate", a declarat Michael Bloomberg pentru postul de televiziune CBS.
foto: Condé Nast Traveler

Declarația survine în contextual faptului că miliardarul şi filantropul american, fost primar al oraşului New York, s-a angajat să doneze 4,5 milioane de dolari pentru a sprijini astfel Statele Unite să îşi îndeplinească angajamentele luate în cadrul Acordului pentru climă de la Paris, în pofida deciziei preşedintelui Donald Trump care a anunţat retragerea ţării sale din acest pact international.

"Eu pot să fac acest lucru", a declarat magnatul american. "Deci, da, voi trimite un cec pentru fondurile pe care America le-a promis organizatorilor, ca şi cum aceştia le-ar primi din partea guvernului federal", a adăugat el. Michael Bloomberg, în vârstă de 76 de ani, primar al oraşului New York între anii 2002 şi 2013, a anunţat, de asemenea, că fundaţia sa, Bloomberg Philanthropies, va oferi biroului pentru climă din cadrul ONU suma de 15 milioane de dolari, echivalentul contribuţiei financiare ce ar fi trebuit să fie achitată de Statele Unite. (https://www.cbsnews.com/news/bloomberg-gives-4-5-million-to-help-u-s-keep-paris-climate-accord-commitment/).

În iunie, preşedintele american Donald Trump a anunţat că Statele Unite se vor retrage din acordul istoric semnat de 195 de ţări la Paris în decembrie 2015, sub egida ONU.
La câteva zile după acel anunţ-şoc, Michael Bloomberg a expediat Organizaţiei Naţiunilor Unite o scrisoare semnată de peste 1.000 de organizaţii, companii şi autorităţi locale americane, care s-au declarat dispuse să îşi reducă emisiile de gaze cu efect de seră.

0 comentarii 278 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter