Actual

Avertisment pentru oamenii de afaceri care călătoresc în Brazilia

Dana Badea › Mie, 2017-02-15 16:28
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a comunicat faptul că mai multe state din Brazilia se confruntă cu o creștere a activității febrei galbene, cazuri confirmate și asociate cu transmiterea prin înțepăturile de țânțari. Cazurile au fost înregistrate în zone dinspre coasta Atlanticului, care anterior nu erau considerate ca fiind expuse riscului de transmitere a febrei galbene.
sursa: pexels.com

Epidemiologii recomandă vaccinarea tuturor celor care trebuie să călătorească în statele Rio de Janeiro, Bahia, Espirito Santo. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sfătuiește călătorii care merg în zonele cu risc de transmitere a febrei galbene să se vaccineze cu cel puțin 10 zile înainte de călătorie. 

Vaccinurile aprobate de OMS împotriva febrei galbene conferă protecție față de boală de 10 ani. Febra galbenă este o boală acută virală hemoragică, prezentă în regiunile tropicale din Africa și America, răspandită prin înțepătura de țânțar.

Perioada de incubație a virusului este de 6 zile, iar boala debutează cu simptomele unei viroze (febră, frison, cefalee, dureri musculare) însoțite de greață, vărsături, icter (colorația galbenă a pielii și ochilor). Persoanele contaminate și nevaccinate au un risc de deces de 20-50%, prin insuficiență hepato-renală. Prevenirea se face prin vaccinare înainte de intrarea în zonele cu risc de îmbolnăvire și evitarea înțepăturilor de țânțar.

0 comentarii 623 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter