Actual

Astăzi începe a 24-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de Învățătură

Mari Pătru › Mie, 2017-11-22 11:30
A 24-a ediție a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de Învățătură debutează miercuri la Romexpo, cărți, albume și audiobook-uri de Nina Cassian, Ana Blandiana, Gabriel Liiceanu, George Banu și Ștefan Câlția, precum și noi ediții ale volumelor laureatului Premiului Nobel pentru Literatură 2017 - Kazuo Ishiguro regăsindu-se la standurile editurilor prezente la eveniment.

Peste 1.000 de titluri, 80 de cărți-eveniment, aproape 30 de lansări de carte și audiobook, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, politologi, fotografi și jurnaliști celebri — anunță Humanitas și Humanitas Fiction. Ele își așteaptă cititorii la Gaudeamus 2017, în perioada 22 — 26 noiembrie, cu evenimentele editoriale ale toamnei publicate în colecțiile de istorie, memorii-jurnale, carte de călătorie sau în noile colecții "Scriitori români contemporani" și "12 cărți despre lumea în care trăim", ori cu edițiile în limba română ale bestsellerurilor internaționale din ultimele luni apărute în colecția "Raftul Denisei". Toate titlurile Humanitas vor avea reduceri de preț între 10% și 30%, iar edițiile de colecție vor putea fi cumpărate la prețuri speciale valabile numai la Gaudeamus.

În Colecția "Biblioteca Polirom" două cărți-eveniment vor putea fi achiziționate de la Gaudeamus 2017: "Born to Run" de Bruce Springsteen, autobiografia legendarului star rock, și volumul "Acuzația" de Bandi (Licuriciul, scriitor disident care locuiește în Coreea de Nord), singurele proze din literatura contemporană nord-coreeană care au ajuns să fie cunoscute în Occident.

Totodată, noi ediții din cărțile laureatului Premiului Nobel pentru Literatură 2017 — Kazuo Ishiguro se vor găsi la standul Editurii Polirom, fanii scriitorului englez de origine japoneză, unul dintre autorii cei mai reprezentativi ai colecției "Biblioteca Polirom", putându-i întâlni la standul Polirom pe traducătorii săi în limba română: Magda Teodorescu, Rodica Ștefan, Vali Florescu, Radu Paraschivescu, Mihai Moroiu.
Adulții sunt așteptați cu noutăți de tot felul, de la cărți de istorie, călătorii, biografii, albume până la volume fascinante, pline de mister și fantezie, destinate adolescenților. În programul de lansări figurează nume cunoscute precum Gabriel Badea-Păun, Adrian Cioroianu, Filip-Lucian Iorga, Ion M. Ioniță, Lavinia Betea, Marina Almășan, Adrian Fetecău ș.a.

De asemenea, bestsellerul "Testamentul lui Abraham" va fi lansat oficial la Gaudeamus în prezența autorului, Igor Bergler, și a invitaților săi. Printre autorii care își vor prezenta noile apariții la standul Litera se numără principesa Margareta și principele Radu, Dan Dungaciu, Petrișor Peiu, Daniel Barbu.
Sâmbătă, între orele 12,00 și 14,00, cititorii sunt invitați să cunoască autorii români de la Nemira — Florin Chirculescu, Ovidiu Eftimie, Adrian Mihălțianu, Florin Stanciu, Iulian Tănase, Mara Wagner și Elena Vlădăreanu — în standul editurii, unde aceștia vor da autografe.

Aproximativ 300 de expozanți, peste 800 de evenimente editoriale și profesionale derulate non-stop, personalități ale peisajului cultural național, numeroase ateliere de creație și evenimente dedicate celor mai tineri vizitatori constituie reperele majore ale celei de a 24-a ediții a Târgului Internațional Gaudeamus — Carte de Învățătură, care va avea loc de miercuri până duminică, în Pavilionul central al Romexpo.

Președintele de onoare al Târgului Gaudeamus 2017 este dramaturgul și jurnalistul Matei Vișniec, iar invitat de onoare este Uniunea Europeană, prin Reprezentanța Comisiei Europene în România.
Premiile Gaudeamus 2017 vor fi decernate duminică, la ora 15,00.

Preșcolarii, elevii, studenții, cadrele didactice, alți profesioniști din domeniile editorial — educațional, jurnaliștii, pensionarii, persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora, grupurile organizate sunt cei care pot intra în târg fără plata biletului sau a abonamentului, pe baza documentelor specifice fiecărei categorii (dacă este cazul). Pentru vizitatorii care nu se încadrează în aceste categorii accesul în incintă se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) și a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei pentru toată perioada), care vor constitui și suportul pentru Tombola Gaudeamus.

Programul de vizitare este zilnic între orele 10,00 și 20,00. Gaudeamus este un proiect cultural susținut de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

0 comentarii 532 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter