Cum să, Actual

Are 38 de ani şi a ajuns milionar graţie unui obicei pe care (poate) nu l-ai luat în considerare până acum

Constantin Pescaru › Vin, 2017-04-21 11:12
Cariera lui Chris Reining a început ca la carte. "Lucram în IT şi a fost jobul de vis. Dar doar pentru o vreme", mărturiseşte americanul, în vârstă de 38 de ani. El şi-a cumpărat o maşină marca BMW şi făcea cumpărături la Whole Foods în fiecare săptămâna. "Aveam o viaţă chiar bună. Însă când m-am apropiat de 30 de ani am realizat că sunt dezamăgit de rutina pe care o aduce un job cu program clasic, de la 9:00 la 15:00", mărturiseşte acesta. 

Reining voia să schimbe ceva pentru că îşi dorea să aibă libertatea de a face ce vrea şi când vrea, după cum povesteşte pe blogul său.

Citeşte şi Programul de muncă clasic scade productivitatea şi ne îmbolnăveşte: Ce e de făcut?

El şi-a propus să acumuleze o avere de un milion de dolari până la 35 de ani, aşa că a început să muncească şi să economisească, în loc să muncească şi să cheltuiască. El a ajuns până în punctul în care punea deoparte jumătate din venituri, iar la 37 de ani s-a pensionat.

"Secretul" succesului? Retragerea automată din contul bancar.

Reining nu avea cum să se atingă de banii destinaţi fondului de pensii pentru că aceştia erau viraţi acolo la o dată prestabilită.

El recomandă tuturor să investească 10% din venituri, fie într-un fond de pensii (la noi ar fi pilonul III), fie în alte instrumente financiare.

Citeşte şi Spune-mi cât economisești, ca să-ți spun cum vei trăi la pensie

Dacă consideri că 10% din venituri e prea mult, atunci poţi să începi cu o suma mai mică: cu 50 de dolari, de exemplu (puţin peste 200 de lei). "Ideea e să începi de undeva. Automatizarea e un lucru foarte util. Şi nu doar pentru economisire: poţi să îţi automatizezi inclusiv plata facturilor şi a ratelor, ca să scapi de nişte griji", arată americanul.

Principalul avantaj al acestui plan este că nu trebuie să mai iei decizii legate de destinaţia banilor tăi, deci consumi mai puţină energie şi nu te mai stresezi atât de mult.

Pe scurt, viaţa ta va deveni mai simplă, iar în câţiva ani vei acumula o avere destul de impresionantă.

1 comentariu 4932 vizualizări

Comentarii

2017-05-03 13:25

LAWRENCE

"Secretul succesului"

Da,interesant articolul, am inteles acum care este secretul succesului, sa economisesti 10% pe luna si devii milionar. E suficient sa fii dezamagit de rutina unui job de la 09 la 15. Problema este ca nu am un astfel de job si am trecut de varsta de 35 de ani. mi-as fi dorit sa ma pot pensiona chiar si la 47 de ani, dar e o utopie. :-D

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter