Actual

Aproape 150 de români trebuie să dea înapoi salariile pe 4 ani - Unii au de plătit 20.000 de lei

Constantin Pescaru › Vin, 2017-08-11 17:00
148 de persoane din localitatea buzoiană Brădeanu au primit somație să returneze salariile primite pe parcursul a 4 ani, pentru diverse treburi prestate pentru primărie. Unii au de achitat sume mari, chiar şi de 20.000 de lei, așa că sunt hotărâţi să meargă în instanță.
Foto: Pixabay

Aceștia trebuie să dea înapoi sumele primite în perioada 2011-2014, potrivit Digi 24.

Problemele au început în urma unui control al Curţii de Conturi, când inspectorii au descoperit că oamenii au muncit fără forme legale. Primăria a contestat decizia în instanţă de două ori, însă fără rezultat.

Actualul edil al comunei buzoine spune că în momentul în care a preluat mandatul nu a găsit niciun contract pentru cei 148 de oameni.

„Dacă studiem hotărârea Tribunalului e foarte clar şi unde a fost posibilitatea ca primăria să depună acele documente şi să susţină că acele plăţi au fost făcute legal, Tribunalul a constatat că nu au existat aceste documente”, Costel Nicolaie, primarul comunei Brădeanu:

Fostul primar, pe vremea căruia au muncit oamenii în comună, îl contrazice însă.

Ştefan Nistor, fostul primar al comunei Brădeanu: „Fiecare din aceşti oameni au avut contract de prestări servicii dar Curtea de conturi n-a ţinut cont de aceste contracte de prestări servicii, au zis, ori angajare, ori aşa ceva nu s-a putut.”

Acum, primăria trebuie să încaseze banii plătiţi ilegal în acea perioadă, aşa că le-a trimis somaţii oamenilor. Toţi au fost înştiinţaţi că dacă nu vor achita integral sumele până pe 10 august, vor plăti apoi penalităţi. Localnicii şi-au luat deja un avocat şi vor să dea primăria în judecată. În total, cei 148 de oameni trebuie să returneze mai bine 508.000 de lei.

0 comentarii 856 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter