Studii&Analize, Actual

Studiu: aplicațiile pentru telefoanele inteligente ne pot scăpa de anxietate. Ce spun cercetătorii despre depresie

Vali Pîrcălabu › Vin, 2017-05-05 10:04
Conform unui studiu efectuat în Marea Britanie, aplicațiile pentru telefoanele inteligente pot contribui la reducerea nivelurilor de anxietate în rândul persoanelor care suferă de această tulburare.

Această meta-analiză a fost realizată în premieră și a vizat toate dovezile publicate până în prezent cu privire la efectul terapiilor prin smartphone asupra anxietății și a fost condusă de Joseph Firth, om de știință în cadrul Institutului pentru Creier, Comportament și Sănătate Mentală de la Universitatea din Manchester, informează Agerpres, citând agenția Xinhua.

''Telefoanele inteligente ar putea reprezenta un mod inovator de a ajuta la tratarea anxietății, în condițiile în care majoritatea oamenilor le dețin în prezent și sunt populare în mod special printre tineri. Acest lucru prezintă o nouă oportunitate pentru îngrijirea psihologică, într-o formă non-stigmatizantă, prin autogestionare. Studiind cercetările individuale, am descoperit că aplicațiile cele mai eficiente sunt cele care promovează sănătatea mentală și starea generală de bine, mai puțin cele care se concentrează în exclusivitate pe anxietate'', spun cercetătorii.

Cercetarea, publicată în ''Journal of Affective Disorders'', a cuprins aproape 2.000 de persoane și a fost realizată printr-o colaborare între Universitatea Manchester, Universitatea Harvard, Universitatea Melbourne și Black Dog Institute din Australia. Aceasta a demonstrat că intervențiile realizate cu ajutorul telefoanelor inteligente au redus considerabil anxietatea, sugerând utilitatea noilor terapii digitale pentru gestionarea acestei tulburări.

Echipa de oameni de știință carea a realizat acest studiu analizează în prezent modul în care aplicațiile pentru telefoanele inteligente pot fi utilizate și în cadrul tratamentului depresiei, rezultatele urmând să fie publicate curând, menționează sursa citată.

0 comentarii 997 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter