Antistres

Românii pleacă în vacanţe la preţ redus în oraşele riscante ale Europei

Magda Gheorghiţă › Dum, 2016-03-27 13:03
Românii vor profita de preţurile reduse ale destinaţiilor cu potenţial "de risc", precum Parisul sau Bruxelles-ul, într-o perioadă în care Europa este afectată de atacuri şi ameninţări teroriste, pentru a călători la costuri mult mai mici, fără a se teme de posibile incidente, a declarat preşedintele interimar al ANAT, Remus Vişan, într-un interviu pentru News.ro.

"Românii nu sunt fricoşi când vine vorba de călătorii. Da, reacţia imediată după tragediile care au marcat Europa în ultimele luni, inclusiv cea de la Bruxelles de săptămâna aceasta, este de îngrijorare. Însă, în contextul în care informaţiile din partea formatorilor de opinie şi a autorităţilor sunt transparente şi actualizate în permanenţă, viaţa îşi reia cursul normal, iar odată ce valul de şoc trece, românii revin la plăcerea de a descoperi noi destinaţii", a afirmat Vişan, care deţine şi funcţia de director general al celei mai mari agenţii de turism online, Paravion.ro.

El a amintit că românii au început relativ recent să-şi permită câte două-trei vacanţe pe an în străinătate, odată cu creşterea nivelului de trai, a consumului, dar şi a noii generaţii de turişti, care sunt tineri, curioşi, "digitali", cu venituri medii şi peste medie şi privesc călătoriile ca pe un adevărat stil de viaţă.

Vişan apreciază că această generaţie de turişti, foarte informată şi ancorată la valori occidentale, nu va renunţa la un stil de viaţă din teamă, însă va fi precaută, va pune întrebări şi va decanta informaţiile. Cel mult, va amâna destinaţia pe care doreşte să o viziteze până va fi 100% sigură de ea.

"Iar dacă ne raportăm strict la această perioadă grea pentru Europa, observăm în România o nouă tipologie de turist, care profită de preţurile reduse ale destinaţiilor cu potenţial de risc, pentru a călători la costuri mult mai mici. Cei care poate înainte nu luau în calcul un city break la Paris, pentru că era scump, profită de reducerile hotelierilor, ale companiilor aeriene şi agenţiilor. Consideră ca au la dispoziţie o super ofertă, pe care nu vor să o rateze. Privind la datele din piaţă, la reacţiile clienţilor noştri şi la cum vindem, 2016 se arată foarte bun pentru outgoing", a precizat preşedintele interimar al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Turiştii nu vor călători spre destinaţiile respective la o zi după o tragedie, dar nici nu le vor tăia definitiv de pe listă, pentru că cei care s-au obişnuit să îşi petreacă vacanţa în destinaţii externe vor alege tot un pachet în străinătate.

0 comentarii 1194 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter